Το Διεθνές Φεστιβάλ «ArcadianScreenings» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ArcadianScreenings(21-25/02), προβάλλει επιλεγμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 21 και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου,τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν πρωινές προβολές για σχολικές ομάδες, κατόπιν συνεννόησης των ενδιαφερομένων σχολείων με το Μουσείο,ενώ στις ίδιες ημερομηνίες, τις απογευματινές ώρες (18:00-20:00), θα προβληθούν ταινίες που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με τιμώμενο πρόσωπο τον αείμνηστο Αρκά σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Για σχολικές ομάδες

Παρασκευή 21 & Δευτέρα 24/2

(ώρες προβολών:10:00-11:30&11:30-13:00 κατόπιν επιλογής ταινίας των ενδιαφερομένων σχολείων και τηλεφωνικής κράτησης)

  • Δημοτικό

Πέρα από τα σύνορα, (διάρκεια: 80΄)

Σπονδυλωτή ταινία-ντοκιμαντέρ χωρίς διαλόγους

Επτά μικρές ιστορίες για την ελευθερία και τη φιλία. Αυτό που τις κάνει ξεχωριστές είναι ότι το κάθε παιδί μπορεί να τις καταλάβει. Δεν έχει σημασία από ποια χώρα είναι και τι γλώσσα μιλάει. Η ταινία διηγείται τις ιστορίες χωρίς προφορικό λόγο, αλλά με τη γλώσσα του κινηματογράφου. Σκοπός της είναι να αναδείξει  σημαντικά θέματα όπως η φιλία και η εμπιστοσύνη, ο φόβος για το άγνωστο και η ζωή σε έναν ξένο νέο κόσμο με έναν τρόπο που ισότιμα αγγίζει μικρούς και μεγάλους.

  1. The magnifying glass-NazgolEmami
  2. A thing about me-Sara and Moris-Diana Menestrey and Camilo Colmenares
  3. Giant-Johanna Bentz
  4. The break – Madeleine Dallmeyer
  5. Abdullah-Khaled Nawal
  6. The magic balloon-Sandra Dajani
  7. A thing about me-Jumana-Dianna Menestrey and Camilo Colmenares

 

  • Γυμνάσιο-Λύκειο

Η νεαρή Σοφί Μπελ (διάρκεια: 80’)

Ταινία μυθοπλασίας με ελληνικούς υπότιτλους

Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον «πραγματικό» κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις…

  • Για γενικό κοινό

Παρασκευή 21/2

Έρωτας στη Χουρμαδιά (1990, διάρκεια: 82’)(ώρα 18:00)

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης

Δύο καλοί φίλοι φτιάχνουν ένα αμίμητο κωμικό ζευγάρι που περιπλανάται στην Πελοπόννησο, αναζητώντας μια χουρμαδιά που θα αποδείξει την ενοχή ή την αθωότητα ενός στο αν ήταν εραστής ή όχι με τη γυναίκα του άλλου. Ωστόσο, στην περιοχή όπου ψάχνουν δεν υπάρχουν χουρμαδιές… 

Διαπερνώντας (διάρκεια: 20’)(ώρα 19:30)

Από τα εργαστήρια ΗΟΜΕ NEW HOME- ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αθηναίος

Η ιστορία ενός ανθρώπου από το Πακιστάν, που ήρθε στην Ελλάδα ως μετανάστης, πολλά χρόνια πριν, για να βρει μια καλύτερη ζωή. Τώρα είναι κουρέας, ιδιοκτήτης δύο κουρείων στην Αθήνα, και μας αποκαλύπτει την ιστορία του και τις απόψεις του για τη ζωή.

Δευτέρα 24/2

Σχετικά με τον Βασίλη (1986, διάρκεια: 80’) (ώρα 18:00)

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης

Η ιστορία ενός καθηγητή κοινωνιολογίας, ο οποίος εγκαταλείπει την καριέρα του, τη γυναίκα και την κόρη του και απομονώνεται στο παραθαλάσσιο εξοχικό του. Απομακρύνεται από την καθημερινότητα και περιφέρεται στους χειμωνιάτικους δρόμους της Αθήνας, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω του και αναζητώντας μια γυναίκα-φάντασμα. 

Aladdin (διάρκεια: 16’) (ώρα 19:30)

Από τα εργαστήρια ΗΟΜΕ NEW HOME- ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτα Μωραΐτη, Σταυρούλα Κόνιαρη, Άννα Αντωνοπούλου 

Η Γεωργία, μια γυναίκα με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για τη ζωή, παίρνει υπό την προστασία της τον Αλαντίν, έναν 23 χρόνο Σύριο πρόσφυγα που διαμένει πια, μετά το πέρασμα του από την Ελλάδα, στην Γερμανία. Στο σύντομα ταξίδι του πλοίου από Πειραιά για Αίγινα αποφασίζει να τον φιλοξενήσει στο σπίτι που διαθέτει στο νησί και να ακούσει τις ιστορίες και τα τραγούδια του. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο