Ιανουαρίου 19, 2021

Crime Time: "Πέντε μικρά γουρουνάκια" από την Agatha Christie

Φεβρουαρίου 17, 2020

Θέλω ειλικρινά να αναδομήσω το παρελθόν, να νιώσω και να δω τα γεγονότα που συνέβησαν, να στρέψω το βλέμμα μου πίσω από το προφανές και να δώσω μορφή στις σκέψεις και στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του δράματος.

Η νεαρή Κάρλα Λεμαρσάν επισκέπτεται τον Ηρακλή Πουαρό, ζητώντας του να αναζητήσει την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία του πατέρα της και γνωστού καλλιτέχνη, Άμιας Κρέιλ, και να αποκαταστήσει τη μνήμη της μητέρας της που καταδικάστηκε για το συγκεκριμένο έγκλημα. Ο Πουαρό είναι διστακτικός αφού το έγκλημα διεπράχθη πριν δεκαπέντε χρόνια και ο θύτης είναι νεκρός. Ωστόσο δέχεται να ερευνήσει αυτή την ιδιαίτερη υπόθεση και είναι διατεθειμένος να ανακαλύψει την αλήθεια.

Ο Ηρακλής Πουαρό προσεγγίζει τον δημόσιο κατήγορο, τον συνήγορο υπεράσπισης και τον αστυνομικό διευθυντή προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικής και για τον τόπο του εγκλήματος. Μέσα από αυτές τις επαφές διαπιστώνει ότι υπήρχαν πέντε άνθρωποι στο σπίτι της οικογένειας εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι. Ο ντετέκτιβ πλέον σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Η σκηνή του δράματος θα ξαναζωντανέψει μέσα από τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι περιγράφουν το συμβάν από τη δική τους οπτική γωνία. Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ γνωρίζει πολύ καλά οτι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν καταστραφεί αλλά μπορεί πάντα να βασιστεί στη ψυχολογία των υπόπτων. Ακόμα και η πιο ασήμαντη λεπτομέρεια θα τον οδηγήσει στη λύση της υπόθεσης.

Τα "Πέντε μικρά γουρουνάκια" είναι η εικοστή πέμπτη περιπέτεια του διάσημου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Σε αυτή την ιστορία η Agatha Christie εστιάζει στη ψυχολογία των χαρακτήρων της και παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο διαχρονικά παραδείγματα όπως η εξέλιξη ενός γάμου, η χαλάρωση ηθικών φραγμών και η ανατροφή ενος παιδιού. Κλείνοντας πρέπει να αναφερθεί ότι τα "Πέντε μικρά γουρουνάκια" διασκευάστηκαν από την ίδια την Agatha Christie για το θέατρο το 1960, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 2003 και έγινε graphic novel το 2010.

Το μυθιστόρημα της Agatha Christie "Πέντε μικρά γουρουνάκια" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 00:53

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia