Ιανουαρίου 22, 2020

Η Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης στην τιμητική εκδήλωση για τον Αρκά, Ιωάννη Γιαννόπουλο

Η Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης συμμετέχει στο οπτικοακουστικό δρώμενο, αφιερωμένο στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου, πρώτου διδασκάλου και ιδρυτή του πρώτου Ελληνικού σχολείου στην Αμερική το 1760 με τίτλο: «Ένας μεγάλος Αρκάς, ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, μετά από 250 χρόνια, ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αμερική, έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο, έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία», το οποίο έχει επιμεληθεί ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης, και διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης, μαζί με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δ. Τρίπολης. Το δρώμενο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, αποτελεί δε την εναρκτήρια εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης έχει φιλοτεχνήσει την προτομή του μεγάλου αυτού Έλληνα Μωραΐτη Ιωάννη Γιαννόπουλου, της οποίας τα αποκαλυπτήρια και η τοποθέτησή της θα πραγματοποιηθούν στον Άγιο Αυγουστίνο στη Φλόριντα το Μάρτιο του 2020, στο σχολείο που ο ίδιος ίδρυσε και το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο από το Αμερικανικό κράτος. Πέρα της χορωδίας «ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο δρώμενο της εκδήλωσης συμμετέχουν επιπλέον φορείς και καλλιτέχνες, το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (Μουσικά Σύνολα Βυζαντινής & Παραδοσιακής Χορωδίας με τη Δ/ντρια των Μουσικών Συνόλων κ. Αθανασοπούλου Χριστίνα και συνοδεία Ευρωπαϊκών Κρουστών από την καθηγήτρια κ. Τσακιρίδου Κυριακή), η Γιώτα Βέη στην ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών, ο Σιακωτός Βασίλης (ιστορικός), οι χορευτικοί σύλλογοι Τρίπολης: Λύκειο των Ελληνίδων (παράρτημα Τρίπολης), «Αρκαδιανή», Κέντρο Ελληνικού Χορού, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Λαογραφική Εστία Τρίπολης (που ντύνει τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου), ο σύλλογος Καλαμάτας «Ελληνομνήμονες», ο «Όμιλος
Παραδοσιακών Όπλων» Πάτρας, η συγγραφέας Δέσποινα Μπλαστροπούλου στην ανάγνωση κειμένων, το Πολεμικό Μουσείο (παράρτημα Τρίπολης) με την παραχώρηση σπάνιου φωτογραφικού υλικού για τις ανάγκες της εκδήλωσης, και το 1ο & 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης. Την παραγωγή και επιμέλεια του οπτικού υλικού της εκδήλωσης έχει ο Αρκάς κινηματογραφιστής κ. Γεράσιμος Βάκρος.

Η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00.

Το πέρας της προσέλευσης θα είναι αυστηρά μέχρι τις 18:45, οπότε και θα κλείσουν οι πόρτες χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εισόδου στο κτήριο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Δημήτρη Ταλαγάνη για την εξαιρετική τιμή που μας έκανε να μας προσκαλέσει να συμμετάσχουμε στην τόσο σημαντική, από πλευράς ιστορικότητας και συμβολισμού, εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στην πόλη μας. Επιπλέον, να ευχηθούμε στο Δήμο Τρίπολης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καλή επιτυχία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εορταστικού και τιμητικού πλάνου των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και να δηλώσουμε παρόν στην διασυλλογική συμμετοχή όλων των δράσεων.


Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr