Ιανουαρίου 22, 2020

Διαβάσαμε: "Η Εποχή των Κερασιών" του Nicolas Barreau

Η ιστορία που θέλω να σας πω ξεκινά με ένα γέλιο. Και τελειώνει σ' ένα μικρό εστιατόριο με το πολλά υποσχόμενο όνομα Les Temps des Cerises, που βρίσκεται στο Σαιν Ζερμαίν ντε Πρε, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του Παρισιού.

Η Ορελί διανύει τη πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, τόσο σε προσωπικό όσο σε συναισθηματικό επίπεδο. Μέτα τον άδικο χαμό του πατέρα της, κληρονομεί το μικρό του εστιατόριο στο κέντρο του Παρισιού και ο σύντροφός της την εγκαταλείπει αφήνοντας μόνο ένα γράμμα που της εξηγεί τον λόγω της φυγής του. Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε απόγνωση, τη στιγμή που νιώθει πιο μόνη από ποτέ, πέφτει στα χέρια της το νέο βιβλίο ενός Άγγλου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Οι ομοιότητες με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Ορελί και αποφασίζει να το διαβάσει. Το συγκεκριμένο βιβλίο όχι μόνο της αλλάζει τη διάθεση αλλά τη βοηθάει να δει τη ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Η ιστορία του Ρόμπερτ Μίλλερ την εμπνέει και αποφασίζει να κάνει κάτι παράτολμο για τα δικά της δεδομένα. Να στείλει μια επιστολή στον συγγραφέα. Η επιθυμία της όμως είναι δύσκολο ή σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί. Ο νεαρός συγγραφέας είναι αρκετά εσωστρεφής και συνεσταλμένος καθώς δεν έχει ούτε προσωπικό ιστολόγιο αλλά ούτε και πληροφορίες γι' αυτόν στο διαδίκτυο ενώ παράλληλα τον προστατεύει ο εκδότης Αντρέ Σαμπανέ. Ο νευρικός εκδότης, ο οποίος κρύβει την αλήθεια, μαγεύεται από τον δυναμικό χαρακτήρα της Ορελί και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την πλησιάσει. Και ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα, μια όμορφη ιστορία ιστορία αγάπης ξεκινά.

"Η Εποχή των Κερασιών" είναι μια τρυφερή και ρομαντική ιστορία που δημιουργεί ένα όμορφο αίσθημα αισιοδοξίας. Η απλή γραφή και οι περιγραφές του Barreau ταξιδεύουν τον αναγνώστη στη μαγική ατμόσφαιρα της Πόλης του Φωτός καθιστώντας το αδύνατο να μην σε κάνει να ερωτευτείς ξανά από την αρχή. Ο Nicolas Barreau με αυτή την ιστορία έρχεται να μας αποδείξει πως ότι συμβαίνει στη ζωή μας, συμβαίνει για κάποιο λόγο και ποτέ δεν είναι τυχαίο.

Το μυθιστόρημα του Nicolas Barreau "Η Εποχή των Κερασιών" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:13

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr