Διαβάσαμε: “Η άλλη πλευρά της σιωπής” από τον Philip Kerr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική Ριβιέρα 1956,

Ο Μπέρνι Γκούντερ εργάζεται πλέον στο Γκραντ Οτελ με το όνομα Βάλτερ Βολφ. Οι μέρες του κυλούν ήρεμα δουλεύοντας και παίζοντας μπριτζ, μέχρι που εμφανίζεται ένας άνθρωπος από το παρελθόν του, ο Χάρολντ Χάιντς Χένιχ, γνωστός Ναζί και εκβιαστής, που χρησιμοποιεί το όνομα Χάρολντ Χάιντς Χέμπερ. Ο Γκούντερ γνωρίζει πολύ καλά πως η άφιξή του στο Γκραντ Οτελ δεν είναι για καλό.

Όταν γνωρίζει τον γνωστό Άγγλο συγγραφέα Σόμερσετ Μομ τότε ο Μπέρνι συνειδητοποιεί τον λόγο της άφιξης του Χένιχ. Ο διαβόητος εκβιαστής έχει στη κατοχή του μια φωτογραφία που δείχνει τον Μομ ανάμεσα σε ένα γκρουπ γυμνών αντρών δίπλα σε μια πισίνα. Ο Χένιχ απαιτεί από τον Μομ πενήντα χιλιάδες δολάρια προκειμένου να επιστρέψει την φωτογραφία αλλίως θα καταλήξει σε λάθος χέρια.  

Στις επισκέψεις που θα ακολουθήσουν στη βίλα, ο Μομ αποκαλύπτει στον Μπέρνι ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Παρά τους ενδοιασμούς του, ο Μπέρνι δέχεται να βοηθήσει και αναλαμβάνει να τελειώσει αυτόν τον εκβιασμό. Μόνο που όταν έρχεται η ώρα της διαπραγμάτευσης ανακαλύπτει ότι κρύβεται κάτι πιο σκοτεινό. Ο Χένιχ πέρα από τη φωτογραφία έχει στη κατοχή του και δύο κασέτες με την ομολογία του Γκάι Μπέρτζες, παλιό φίλο του Μομ, ο οποίος αυτομόλησε πρόσφατα στη Μόσχα με τον Ντόναλντ Μακλίν. Ο Μπέρνι Γκούντερ για άλλη μια φορά πρέπει να αξιοποιήσει το αστυνομικό του δαιμόνιο όχι μόνο για να σώσει τη ζωή του αλλά και την υπόληψη του γνωστού συγγραφέα.

Ο Philip Kerr για άλλη μια φορά εστιάζει στη Ναζιστική Γερμανία με τη μόνη διαφορά ότι εδώ ο κύριος πρωταγωνιστής του, αναπολεί στιγμές από το παρελθόν του και πλέον προσπαθεί να αποκοπεί μια και καλή από αυτό. Η πλοκή είναι άρτια καλογραμμένη ενώ ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει τη Γαλλική Ριβιέρα είναι λυρικός. Εν κατακλείδι ο Philip Kerr καταφέρνει να πλέξει με επιτυχία τον μύθο με την ιστορία.

Το μυθιστόρημα του Philip Kerr “Η άλλη πλευρά της σιωπής” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο