Thriller Time: “Ξέχασέ με” από τη Clare Mackintosh

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λένε ότι οι ξαφνικοί αποχαιρετισμοί είναι πιο εύκολοι: λιγότερο οδυνηροί. Κάνουν λάθος. Ο πόνος από τους παρατεταμένους αποχαιρετισμούς σε μια μακροχρόνια ασθένεια αντισταθμίζεται από τη φρίκη μιας ζωής που κλάπηκε χωρίς προειδοποίηση. Μια ζωή που αφαιρέθηκε βίαια.

Η Άννα Τζόνσον προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια ζωή χωρίς τους γονείς της. Πριν δεκαεννέα μήνες ο πατέρας της αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του. Εφτά μήνες αργότερα, η μητέρα της, κυριευμένη από τη θλίψη αποφασίζει να τον ακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο πόνος που νιώθει είναι μεγάλος, παρόλα αυτά αποφασίζει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα τόσο για εκείνη όσο και για τη νεογέννητη κόρη της.

Ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία της μητέρας της, η Άννα λαμβάνει μια ανώνυμη κάρτα. Το μήνυμα είναι τυπωμένο, κομμένο από φτηνό και κολλημένο στο εσωτερικό.

Αυτοκτονία; Μην είσαι τόσο σίγουρη.

Το μήνυμα την αναστατώνει και τις δημιουργεί νέες αμφιβολίες που την οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αστυνομία δεν έδωσε την βαρύτητα που έπρεπε στην υπόθεση. Ποτέ δεν πίστεψε ότι οι γονείς τις είχαν αυτοκτονικές τάσεις. Ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι στον κόσμο που θα εγκατέλειπαν με τέτοιο τρόπο τη ζωή. Η Άννα είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια.

Έχοντας ως αποδεικτικό στοιχείο τη κάρτα, αποφασίζει να ζητήσει από την αστυνομία να ανοίξει την υπόθεση. Ο πρώην αστυνομικός επιθεωρητής Μάρεϊ Μακένζι, προσπαθεί να ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Μήπως όμως σκαλίζοντας το παρελθόν, βάζει το μέλλον της σε κίνδυνο; Θα μπορέσει ο επιθεωρητής να δώσει στην Άννα τις απαντήσεις που θέλει ή μήπως η πραγματικότητα διαφέρει;

Η Clare Mackintosh μετά το “Σ’ άφησα” και το “Σε είδα” επιστρέφει δυναμικά με το “Ξέχασέ με”. Η πλοκή της είναι άριστα καλοδουλεμένη καθώς εστιάζει και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Παράλληλα επιτρέπει στους χαρακτήρες της να αναπτύσσονται σταδιακά κατά την εξέλιξη της ιστορίας. Αναμφίβολα το “Ξέχασέ με” είναι μια ιστορία που κόβει την ανάσα καθώς υπόσχεται μεγάλες ανατροπές στον αναγνώστη.

Το μυθιστόρημα της Clare Mackintosh “Ξέχασέ με” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο