Διαβάσαμε: “Flash Boys. Το ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος” από τον Michael Lewis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε να βρίσκεται όχι μέσα στο νέο χρηματιστήριο κοιτάζοντας προς τα έξω, αλλά έξω απ’ αυτό κοιτάζοντας προς τα μέσα. Τι εικόνα παρουσίαζαν στους άλλους; Στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί έξω; Εκεί έξω όπου κάποτε ορθώνονταν τα δίδυμα σύμβολα του αμερικανικού καπιταλισμού, τα οποία μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκαν σε μια θύελλα από χαρτιά και χαλάσματα. Εκεί έξω όπου ο ιδεαλισμός αποτελούσε είτε τέχνασμα είτε ένα είδος ανοησίας και όπου οι άνθρωποι που είχαν απεγνωσμένα ανάγκη να πετύχει από το εγχείρημα δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για την ύπαρξή του. Εκεί έξω όμως συνέβαιναν πολλά. Οι άνθρωποι έχτιζαν καινούργιους πύργους για να αντικαταστήσουν  τους παλιούς. Αντλούσαν δύναμη που δεν γνώριζαν ότι είχαν Και έσπευδαν ήδη να τους βοηθήσουν προετοιμασμένοι για τον πόλεμο. Εκεί έξω όλα ήταν δυνατά.

Μια ομάδα χαρισματικών ανθρώπων συνειδητοποιεί ότι η αμερικάνικη χρηματιστηριακή αγορά έχει στηθεί προς όφελος των άμεσα εμπλεκόμενων. Έχοντας ως εφόδιο την εργασιακή τους εμπειρία στη Wall Street και αφήνοντας πίσω τους πολλά υποσχόμενες δουλείες με επταψήφια και οκταψήφια νούμερα, συσπειρώνονται με σκοπό να ξεσκεπάσουν την συνωμοσία που κρύβεται στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Ξεκινούν την έρευνά τους από τον τρόπο που μεταδιδόταν η πληροφορία ανάμεσα στις τράπεζες και τους χρηματιστηριακούς οργανισμούς και αναλύουν την αλυσίδα των γεγονότων που προκάλεσε η σύλληψη του πρώην προγραμματιστή της Goldman Sachs, Segey Aleynikov, ο οποίος έκλεψε κωδικούς trading που αποτελούσαν μεγάλη απειλή αλλά και οικονομική καταστροφή εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων στον φημισμένο όμιλο. Κωδικοί που αν έπεφταν σε λάθος χέρια θα οδηγούσαν στην χειραγώγηση της αμερικάνικης χρηματοπιστωτικής αγοράς. Επίσης μέσα από την έρευνά τους κατέληξαν στο συμπέρασμα πως την περίοδο που ακολούθησε την αμερικάνικη οικονομική κρίση, οι τράπεζες της Wall Street δεν χαλάρωσαν τον έλεγχο τους στις χρηματιστηριακές αγορές, αντιθέτως φρόντισαν να τον ενισχύσουν και να ευνοηθούν ακόμα περισσότερο από αυτή τη κατάσταση.

Οι πρωταγωνιστές του Flash Boys διαφέρουν τόσο από το πρότυπο του κλασσικού χρηματιστή. Ο ταλαντούχος Michael Lewis γράφει για ένα θέμα το οποίο ναι μεν είναι αρκετά δύσκολο και απευθύνεται σε συγκεκριμένο target group αλλά το μεταφέρει με τέτοιο τρόπο στον απλό αναγνώστη που τον βοηθά να κατανοήσει μέχρι και την πιο σκοτεινή πτυχή του κόσμου του χρήματος. Το “Flash Boys. Το ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος” είναι ένα βιβλίο για τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής χειραφέτησης με τον Michael Lewis να περιγράφει τα γεγονότα που ακολουθούν έσω αυτής. Εν κατακλείδι το θέμα του συγκεκριμένου βιβλίου θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο το ενδιαφέρον ενός εξειδικευμένου αναγνώστη αλλά και εκείνο του απλού αναγνώστη που ενδιαφέρεται και θέλει να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για τον πραγματικό κόσμο του χρήματος και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Το βιβλίο του Michael Lewis “Flash Boys. Το ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο