Διαβάσαμε: “Το θηρίο στο πιάνο” από τη Mary Westmacott

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πράγματα ποτέ δεν είναι το ίδιο τρομακτικά μπροστά σου όσο πίσω σου. Να το θυμάσαι αυτό. Οτιδήποτε μπορεί να φανεί τρομακτικό όταν βρίσκεται πίσω απ’ την πλάτη σου και δεν το βλέπεις. Γι’αυτό είναι πάντα προτιμότερο να γυρίζεις και να αντιμετωπίζεις τα πράγματα καταπρόσωπο – και τότε, πολλές φορές, ανακαλύπτεις ότι δεν είναι τίποτα το φοβερό.

Ο Βέρνον Ντέιρ, ένας νεαρός συνθέτης, μας αφηγείται τα παιδικά του χρόνια. Ανατρέχοντας πίσω σε εκείνη τη περίοδο, θυμάται τη ζωή του με τους γονείς του και με τη νταντά του, αλλά και τη πρώτη του επαφή με το πιάνο, μια επαφή η οποία έμελλε να τον σημαδέψει για πάντα. Υστέρα θυμάται την τελευταία φορά που βρέθηκε με τον πατέρα του πριν πέσει γενναία στη μάχη των Μποέρς στην Αφρική.

Όταν ενηλικιώνεται, ο Βερνόν αρχίζει να ανακαλύπτει τη κλίση του προς τη μουσική, μαθαίνει να συνθέτει και να γράφει για την όπερα. Σημαντικό ρόλο στην ενήλικη ζωή του θα διαδραματίσει η Τζέιν, μια τραγουδίστρια της όπερας, όπου τον παροτρύνει να ακολουθήσει τα όνειρά του και η Νελ, η οποία τον εγκαταλείπει και εμφανίζεται ξανά στη ζωή του και παντρεύονται.

Τότε όμως ξεσπά ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Εκείνος καλείται στο μέτωπο. Εκείνη εργάζεται σ’ ένα νοσοκομείο. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια. Η Νελ λαμβάνει ένα τηλεγράφημα που την  πληροφορεί για τον θάνατό του. Ωστόσο η πραγματικότητα διαφέρει, η Νελ αποφασίζει να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή και ο Βερνόν καταλαβαίνει πως αυτή είναι η ευκαιρία του για αφοσιωθεί στη τέχνη του. Το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι μεγάλο, τόσο για τον ίδιο όσο και για τις δύο γυναίκες της ζωής του.

Η Agatha Christie υπογράφει ως Mary Westmacott σε έξι μυθιστορήματα κοινωνικού χαρακτήρα. Το θηρίο στο πιάνο μας ταξιδεύει στην αγγλική ύπαιθρο, στα χρόνια που προηγήθησαν πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σ’ αυτά που ακολούθησαν μετά από αυτόν, όπως επίσης στα κοινωνικά πρότυπα εκείνης της εποχής. Η συγγραφέας τολμά και προσφέρει μια μοναδική ιστορία, εντελώς διαφορετική από αυτές που έχει συνηθίσει το αναγνωστικό της κοινό. Οι χαρακτήρες της έρχονται αντιμέτωποι με τις επιθυμίες και δίνουν συνεχώς μάχη με τα πρέπει της κοινωνίας στην οποία επιβιώνουν. Με λίγα λόγια Το θηρίο στο πιάνο είναι ένα μυθιστόρημα που πρέπει να βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μας.

Το μυθιστόρημα της Mary Westmacott (aka Agatha Christie) “Το θηρίο στο πιάνο” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο