Crime Time: “Φόνος στο πρεσβυτέριο” της Agatha Christie

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι κάνουν τόσο αναπάντεχα πράγματα καμία φορά, και οι αφύσικοι καμία φορά είναι πολύ λογικοί και συνηθισμένοι. Εντέλει ο μόνος τρόπος είναι να τους συγκρίνει κανείς με άλλους ανθρώπους που γνωρίζει ή έχει συναντήσει.

Ο Συνταγματάρχης Πρόδερο είναι ιδιαίτερα αντιπαθής στο Σεντ Μέρι Μιντ και είναι από τους ανθρώπους που χαίρονται να κάνουν φασαρία για το καθετί. Ωστόσο η τελευταία του συμπεριφορά οδήγησε μέχρι και τον εφημέριο Λέοναρντ Κλέμεντ να ξεστομίσει άστοχα τα λόγια: “Αν κάποιος δολοφονούσε τον συνταγματάρχη Πρόδερο, θα έκανε μεγάλη χάρη στον κόσμο γενικότερα”. Λόγια που δεν ταιριάζουν σε έναν ιερωμένο και που δυστυχώς γίνονται πραγματικότητα με τον χειρότερο τρόπο, και αυτό γιατί ανακαλύπτει τον συνταγματάρχη δολοφονημένο στο γραφείο του πρεσβυτερίου.

Το χωρίο του Σεντ Μέρι Μιντ αναστατώνεται στο άκουσμα της είδησης. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, όλο το φιλήσυχο χωριό ήθελα να έχει σκοτώσει αυτόν τον άνθρωπο. Ποιος σκότωσε τον συνταγματάρχη Πρόδερο και γιατί; Ποιοι βιάζονται να δηλώσουν την ενοχή τους και τι κρύβουν; Θα καταφέρει η αστυνομία να βγάλει άκρη σε μια υπόθεση με ψέματα, φήμες και κουτσομπολιά σ’ ένα χωριό γεμάτο γεροντοκόρες που παριστάνουν τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ;

Ο “Φόνος στο πρεσβυτέριο” είναι η πρώτη ιστορία που εμφανίζεται η πονηρή σαν αλεπού, μις Μαρπλ, η οποία έρχεται να αποδείξει πως ο καλύτερος ντετέκτιβ είναι αυτός που ξέρει όλα τα κουτσομπολιά! Η υπόθεση είναι περίπλοκη, ενώ την εμφάνιση τους κάνουν αρκετοί ύποπτοι όπου διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και αποσυντονίζουν την εξέλιξή της, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να μένει έκπληκτος από την αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου. Επομένως έχουμε να κάνουμε με ένα έξυπνα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου αντικατοπτρίζει την εποχή στην οποία ζούσε η δαιμόνια Agatha Christie.

To μυθιστόρημα της Agatha Christie “Φόνος στο πρεσβυτέριο” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Σχετικά άρθρα

Crime Time: “Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς” της Agatha Christie

Crime Time: “Δέκα ύποπτοι για φόνο” της Agatha Christie

Crime Time: “Φόνοι με αλφαβητική σειρά” της Agatha Christie

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο