Thriller Time: “Το σκοτεινό μισό” από τον Stephen King

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκείνη η ταφόπλακα. Εκείνο το όνομα. Εκείνες οι ημερομηνίες. Και πάνω απ’ όλα εκείνος ο πικρόχολος επιτάφιος, που του προκαλούσε τρανταχτά γέλια χωρίς να υπάρχει, ούτε κατά διάνοια κάτι το αστείο.

Εκείνο το όνομα.

Εκείνος ο επιτάφιος.

Ο Θαντ Μπόμοντ θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένος. Επί σειρά ετών υπέγραφε με το ψευδώνυμο “Τζόρτζ Στάρκ” και τα μυθιστορήματα του με ήρωα τον Αλέξις Μασίν γίνονται best sellers. Μπορεί η συγγραφική του πορεία να είναι επιτυχημένη, η προσωπική του ζωή όμως πηγαίνει από το κακ΄π στο χειρότερο. Η κατάθλιψη και οι καταχρήσεις τον έχουν απομακρύνει από την γυναίκα και τα νεογέννητα παιδιά του. Ο Θαντ μη μπορώντας άλλο αυτή τη κατάσταση, αποφασίζει να “θάψει” το alter ego του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή την συγγραφική του καρίερα με τη πραγματική του ταυτότητα.

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα… Ο Τζόρτζ Στάρκ δεν είναι διατεθειμένος να πεθάνει.

Υπήρχε και κάτι άλλο: ήταν συγγραφέας, ένας άνθρωπος με ζωηρή φαντασία. Στη ζωή του δεν είχε γνωρίσει κανέναν – χωρίς να εξαιρεί τον ευατό – που να είχε κάτι περισσότερο από μια ασαφή ιδέα για τους λόγους που τον ωθούσαν να κάνει το οτιδήποτε. Κατά καιρούς σκεφτόταν πως ο ψυχαναγκασμός να δημιουργεί ιστορίες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ασπίδα προστασίας από τη σύγχυση, ίσως και από την παράνοια. Μια απελπισμένη επιβολή τάξης από ανθρώπους ικανούς να βρίσκουν αυτό το πολύτιμο υλικό μόνο στο μυαλό τους … ποτέ στην καρδιά τους.

Μια σειρά από στυγερές δολοφονίες θα τον φέρουν αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη. Όλα τα στοιχεία δείχνουν, πως αυτός είναι ο βασικός ύποπτος. Ο ίδιος όμως είναι αθώος, γνωρίζει την αλήθεια. Ο Τζορτζ Στάρκ είναι αποφασισμένος να επανέλθει και με το χειρότερο τρόπο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ένας από τους δύο πρέπει να πεθάνει. Τελικά πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν γεννήθηκε ποτέ;

Ο Stephen King είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας, με την πιο τρομακτική φαντασία. Η αφήγησή του είναι έντονη, οι εικόνες που μας δημιουργεί είναι μοναδικές και η γλώσσα του είναι άμεση και σε αρκετά σημεία θα την χαρακτηρίζαμε καυστική. Δίχως αμφιβολία “Το σκοτεινό μισό” είναι ένα μυθιστόρημα που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα έκανες αν η σκοτεινή πλευρά του ευατού σου έβγαινε στην επιφάνεια.

Το μυθιστόρημα του Stephen King “Το σκοτεινό μισό” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Τι έγραψαν για “Το σκοτεινό μισό”

Εμπνευσμένη από τους δαίμονες του ίδιου του King, η ιστορία ενός συγγρφέα του οποίου οι χειρότεροι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα, πραγματικά στοιχεώνει τον αναγνώστη.

The Guardian

To σκοτεινό μισό είναι μια παραβολή, σε μορφή ανατριχιαστικού θρίλερ, της σχέσης ενός συγγραφέα με το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού του – το βαμπίρ μέσα του που ξυπνάει μόνο όταν γράφει, τον αδελφοκτόνο διδυμό του που ζει στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι της φαντασίας του.

Fiona Webster, Amazon 

Άπαιχτο θρίλερ… ευφυέστατο, συναρπαστικό, σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

The Flint Journal 

Απλά καθηλωτικό … Ο King διαθέτει την ικανότητα να σε κάνει να πιστέψεις στο παράδοξο και το φανταστικό.

The Palm Beach Post 

Μια ιστορία που, πολύ απλά, θα σας κόψει το κόψει το αίμα.

The New York Time Book Review  

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Stephen King είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι, Το Αυτό, Σάλεμς Λοτ, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Στάσου πλάι μου, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Ο Θόλος. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ τo 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. Το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.

Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορούν:

Σχετικά άρθρα

Το “Firestarter” του Stephen King έρχεται για πρώτη φορά στα ελληνικά

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και...

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη, σήμερα (19.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο