Ιανουαρίου 04, 2019

«Πορτρέτα Γυναικών» μουσικοί μονόλογοι στην Τρίπολη (video - pics)

Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο «Πορτρέτα Γυναικών», μουσικοί μονόλογοι

Μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο, μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεοδώρου Λεμπέση, όπου ο λόγος συμπνέει με τους ήχους της μουσικής όπου εμπνεύστηκε από στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η μουσική συναντάει κορυφαίες στιγμές γυναικών. Τις τραγουδάει, γίνεται αγωγός τους, τις διασκεδάζει, τις συντροφεύει, τους δίνει χώρο να ακουστούν με τη δική τους μελωδία. Τις περιμένει. Γιατί γνωρίζει πως οι δοκιμασίες της ανθρώπινης ψυχής στον πόνο και την ηδονή είναι ο μόνος τρόπος επιβεβαίωσης και αυταπόδειξής της.

Το έργο αποτελείται από 14 θεατρικούς μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με μουσικά κείμενα απαραίτητα στην αφήγηση και εξέλιξη τους.

Η μουσική παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών» είναι δομημένη στο πρότυπο των αρχαίων Ελληνικών δραμάτων όπου εναλλάσσονται τα χορικά λόγια των ηθοποιών με τα κομμάτια που τραγουδάει ο χορός.
Mέσα από κείμενα των Shakespeare, Kein, Chekhov, Μολιέρο και των Ελλήνων κλασσικών Πλάτωνα Ευριπίδη και Αισχύλου αλλά και άλλων κορυφαίων συγγραφέων, ο συνθέτης βρήκε την έμπνευση να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις για δυο ηθοποιούς και μια λυρική τραγουδίστρια.

Συντελεστές:
Τα θεατρικά αποσπάσματα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Γιουλίκα Σκαφιδά και Μαρίνα Καλογήρου
Μαζί τους η λυρική τραγουδίστρια Άννα Στυλιάνακη
Σύνθεση κειμένων: Μαρίνα Καλογήρου
Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 22:51

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr