Δρώμενο γάμου παρουσία εκατοντάδων θεατών στην 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

Πολλές εκατοντάδες Καλαματιανών και επισκεπτών παρακολούθησαν την πολύ επιτυχημένη αναπαράσταση όσων προηγούνταν του γάμου και όσων σχετίζονταν με την τελετή και το γλέντι που την ακολουθούσε, σύμφωνα με τις παραδόσεις της Μεσσηνίας.

Το δρώμενο του γάμου αναπαραστάθηκε, με τη βοήθεια των μελών 10 πολιτιστικών συλλόγων της Μεσσηνίας, πολλών εθελοντών και χορηγών, το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου 2015, στο χώρο του πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Είναι, άλλωστε, ένας από τους σκοπούς της έκθεσης «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», που διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά από το Δήμο Καλαμάτας, η προβολή του λαϊκού πολιτισμού των Ελλήνων, η σύνδεση με την παράδοσή μας, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

nikas aoe

«Η παράδοσή μας είναι το στοιχείο, το οποίο πρέπει να μας ενώνει. Να δουν οι νεότερες γενιές τα ήθη και τα έθιμα που στήριζαν βασικές επιλογές της ζωής», επεσήμανε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ζήτησε, δε, «να είμαστε ενωμένοι» και τόνισε προς το κοινό: «Να έχετε θάρρος. Θα μείνουμε όρθιοι και πάλι και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο