Eγκαίνια της 45ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης και της 132ης εμποροπανήγυρης της Τεγέας.(photo.vid)

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τα εγκαίνια της 45ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης και της 132ης εμποροπανήγυρης της Τεγέας.

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/pEm7mUuGKlo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/oEJ-LMZELUE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Επισκέπτες από την Αρκαδία αλλά και από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου βρέθηκαν  στoν  Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή της Τεγέας, για να προσκυνήσουν την εικόνα της  Παναγίας. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας.
 
Mετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου, όπου μετά τον αγιασμό και τις συνηθισμένες  ομιλίες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, έκοψαν την κορδέλα, εγκαινιάζοντας την έκθεση και ξεναγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.
 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούσης σε δηλώσεις του ανέφερε:
 
«Θα αντισταθούμε στην παγκοσμιοποίηση, θα αντισταθούμε σε μια Ευρώπη των εμπόρων μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.Πρέπει να δουλέψουμε με τα παιδιά μας με αισιοδοξία, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
 Το Αρκαδικό ιδεώδες και η η αρμονία του ανθρώπου με τη φύση, έρχεται να εκσυγχρονιστεί μέσα από τον συνδυασμό του πολιτισμού, της ιστορίας και της παιδείας με τις καινοτόμες ιδέες. Φεύγω πιο αισιόδοξος από αυτόν τον τόπο τον οποίον αγαπώ ιδιαιτέρως. Ας τον δείξει τον δρόμο η Τεγέα και η Αρκαδία και στους άλλους»
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο