Αστεροειδής με μέγεθος λεωφορείου πέρασε ξαφνικά ξυστά από τη Γη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας μικρός αστεροειδής μεγέθους λεωφορείου ή κοντέινερ έκανε ένα άκρως κοντινό πέρασμα από τη Γη το βράδυ της Τετάρτης, πλησιάζοντας σε απόσταση μόλις 90.000 χιλιομέτρων ή περίπου το 23% της μέσης απόστασης Γης-Σελήνης

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι πριν λίγες μέρες κανένας αστρονόμος δεν είχε ιδέα ότι ο αστεροειδής πλησίαζε. Πάντως, ο εν λόγω διαστημικός βράχος με την ονομασία “2002 NF” πέρασε με ασφάλεια δίπλα από τον πλανήτη μας.

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον ‘ύπουλο’ αστεροειδή στις 4 Ιουλίου με το σύστημα τηλεσκοπίων Pan-STARRS στη Χαβάη. Το μήκος του αστεροειδούς εκτιμάται μεταξύ 5,5 και 12,5 μέτρων, δηλαδή περίπου από ένα λεωφορείο μέχρι ένα κοντέινερ.

Λόγω του μικρού μεγέθους του, ο αστεροειδής δεν πληρούσε τα κριτήρια της NASA για να θεωρηθεί “δυνητικά επικίνδυνος” για τον πλανήτη μας, καθώς για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό θα έπρεπε να ξεπερνά τουλάχιστον τα 140 μέτρα. Ο “2022 NF” διαγράφει μια περιφορά πέριξ του Ήλιου κάθε έξι χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο