Παναγιώτης Νίκας : “η Περιφέρεια στηρίζει τον οινοποιητικό τομέα”

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει την προσπάθεια του οινοποιητικού τομέα προκειμένου να προβάλει και να αναδείξει περαιτέρω τα ποιοτικά κρασιά που παράγονται και στην περιοχή της Νεμέας.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας προχθές Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο Δημαρχείο της Νεμέας, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, κατά την οποία παρουσιάστηκε και υπογράφηκε ο τροποποιημένος φάκελος για την δημιουργία ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για την ΠΟΠ “Νεμέα”.

Στόχο αποτελεί η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και η δημιουργία μιας κατηγορίας Premium όπου η νέα προσθήκη με νέο σήμα “Νεμέα Lions” ΠΟΠ θα προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση Prowein στο Ντίσελντορφ, τη συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ του 3ου οδοιπορικού οινοτουρισμού, την παραγωγή από την Περιφέρεια υλικού προώθησης και προβολής κ.α.

Στην εκδήλωση παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος κ.α.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο