Στεγαστικό επίδομα χιλίων ευρώ σε περισσότερους φοιτητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διευκολύνεται και παγιώνεται η χορήγηση στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος ΙΚΥ σε φοιτητές και καταρτιζόμενους δημοσίων ΙΕΚ, με νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκαν στη Βουλή και συζητούνται σήμερα στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα:

1) Διευρύνονται οι δικαιούχοι του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος των Προπτυχιακών φοιτητών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική ρύθμιση του 2021 θεσπίστηκαν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος στους φοιτητές των τριών αυτών Πανεπιστημίων. H ισχύουσα ρύθμιση προέβλεπε τη χορήγηση του επιδόματος μόνο σε προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ενώ πλέον αποκτά πάγιο χαρακτήρα και αφορά και στους φοιτητές οι οποίοι εισάγονται εφεξής.

2) Ορίζεται ότι το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η έκταση του οποίου λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος προπτυχιακών φοιτητών, περιλαμβάνει και περιοχές που απέχουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης λιγότερο από 20 χιλιόμετρα. Έτσι, φοιτητές που φοιτούν στα συγκροτήματα της Σίνδου και της Θέρμης μπορούν με τις νέες ρυθμίσεις να λαμβάνουν στεγαστικό επίδομα ακόμη και αν ο δήμος της σχολής φοίτησης είναι διαφορετικός από το δήμο της μισθωμένης κατοικίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο