Αυτά είναι όλα όσα ξέρει το Facebook για σένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τη στιγμή που για πρώτη φορά κάνατε εγγραφή στο Facebook, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αποθηκεύει το παραμικρό κλικ που πατάτε, όπως διαφημίσεις που τραβούν την προσοχή σας, εκδηλώσεις για τις οποίες ενδιαφέρεστε γνωρίζει τη λίστα όσων ακολουθείτε, τους online φίλους σας και κάθε φορά που στέλνετε ή λαμβάνετε ένα μήνυμα ή ενημερώνετε το status σας, αυτό καταγράφεται.

Πρόκειται για δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook για να μάθει περισσότερα για εσάς και όταν οι άλλοι αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μπορούν και αυτοί να μάθουν πληροφορίες για εσάς, όπως μάθαμε από το σκάνδαλο Cambridge Analytica που είναι σε εξέλιξη.

Το cnbc δείχνει τον τρόπο για να προστατευτείτε από κακόβουλους παραβάτες της ιδιωτικής σας ζωής και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ένα αρχείο με όλες τις πληροφορίες που διαθέτει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για εσάς. Το αρχείο αυτό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά αν έχετε αποφασίσει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook και θέλετε να πάρετε κάποιες από τις «αναμνήσεις» σας εκεί μαζί σας.

Για να μάθετε τι ξέρει το Facebook για εσάς εσάς, δείτε αυτή τη σελίδα με τίτλο «Πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Facebook».

Είναι σχεδόν τρομακτικό το πόσα δεδομένα υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα, από check-in έως συνομιλίες, αριθμοί πιστωτικών καρτών που έχετε αποθηκεύσει, αριθμοί τηλεφώνου, φωτογραφίες και πολλά άλλα.

Αναλυτικά πώς να κατεβάσετε αντίγραφο του αρχείου του Facebook:

Πηγαίνετε στη σελίδα του Facebook, στις Ρυθμίσεις.

Πατήστε «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook» και στη συνέχεια «Κατεβάστε το Αρχείο».

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά αλλά το Facebook θα σας ειδοποιήσει όταν ολοκληρωθεί. Τότε πατήστε πάλι «Κατεβάστε το αρχείο» και ένας συμπιεσμένος φάκελος θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Ανοίγοντας κάθε αρχείο μέσα στο φάκελο, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για την ιστορία της ζωής σας στο Facebook!

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο