Τρίπολη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης ημεδαπής

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (3) ημεδαπών γυναικών.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης ημεδαπής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών (3) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs), προέβαιναν συστηματικά και δόλια, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στη δυσφήμισή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις.

Επιπρόσθετα, προέβαιναν καθημερινά στην πραγματοποίηση κακόβουλων κλήσεων για να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, από όπου προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων, που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν ταυτόχρονα κατ’ οίκον έρευνες σε Αθήνα και Τρίπολη, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, από τις οποίες διακριβώθηκε η συμμετοχή στις υπό έρευνα πράξεις, των ανωτέρω τριών ημεδαπών γυναικών.

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και (1) εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο