Κατεδαφίστηκε το αιματοβαμμένο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο ένας εκσκαφέας και 45 λεπτά για να μετατραπεί σε ένα σωρό από ερείπια το διάσημο κλάμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, όπου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 39 άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μετά από τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η κατεδάφιση του Ρέινα έγινε σήμερα νωρίς το πρωί και πηγές κοντά στους ιδιοκτήτες του εξέφρασαν έκπληξη και απορία για το γεγονός. «Αυτή είναι μια απροσδόκητη κατάσταση και για εμάς. Η διαδικασία της κατεδάφισης είχε διάρκεια 45 λεπτά. Το κατεδάφισαν και έφυγαν», δήλωσε πηγή από την πλευρά των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου στην εφημερίδα Hurriyet.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Νέου Έτους ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, υπήκοος Ουζμπεκιστάν, εισέβαλε στο κλαμπ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκορπίζοντας τον τρόμο στα 700 περίπου άτομα που διασκέδαζαν ενώ στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, ο τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το Ρέινα. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο ενώ ο άνδρας ήταν από το Κιργιστάν.

Ο Αλί Γιουνάλ, ένας από τους ιδιοκτήτες του κλαμπ μερικές μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα είχε δηλώσει ότι δεν θα ήθελε πλέον να παρέχει ψυχαγωγία σε έναν χώρο όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο