Fuel Pass 2: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων, με το Fuel Pass 2 να πληρώνει άμεσα τους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι τα ποσά για την βενζίνη στην ηπειρωτική χώρα είναι 80 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τα αυτοκίνητα και 60 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τις μοτοσικλέτες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά στη νησιωτική Ελλάδα είναι 100 και 70 ευρώ.

Ωστόσο, αν δεν επιλέξετε η πληρωμή να γίνει μέσω της ψηφιακής κάρτας, τότε θα λάβετε 15 ευρώ λιγότερα, χάνοντας τα 80 και 100 ευρώ.

Επίσης, τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν αυξηθεί στις 30.000 ευρώ για ετήσιο εισόδημα, ενώ αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που υπάρχει στην οικογένεια.

Προϋπόθεση, όμως, για να πάρετε την επιδότηση του Fuel Pass είναι να έχετε κάνει την φορολογική δήλωση. Οπότε αν θέλετε να πάρετε άμεσα τα χρήματα, δεν θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 30 Αυγούστου, την ημερομηνία δηλαδή για την οποία δόθηκε η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Τα απαραίτητα κριτήρια για το νέο επίδομα βενζίνης

Για να πάρετε το Fuel Pass 2 πρέπει να πληρούνται 4 προϋποθέσεις:

Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία

Να είναι ασφαλισμένο

Να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας)

Πώς θα γίνει η αίτηση

Η αίτηση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/fuelpass, όπως συνέβη και στην πρώτη φάση του επιδόματος.

Στην πλατφόρμα θα μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και μετά την είσοδο θα πρέπει – αν χρειάζεται – να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας.

Στη συνέχεια, η εντολή θα δοθεί στην τράπεζα η οποία άμεσα και μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα έχει πιστώσει το ποσό είτε στην ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε.

Για τη χρήση της ψηφιακής κάρτας μέσω του κινητού τηλεφώνου, η συσκευή σας θα πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Σημειώνεται, ότι η αίτηση θα γίνει ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ, όπως έχει γίνει ήδη την πρώτη φορά.

Ποιες είναι οι καταστάσεις της αίτησης

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

  1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
  2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
  3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
  4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / Τραπεζικές αργίες).

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την ημ/νία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ/ΕΜΚ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο