Γεωργιάδης: «Αν αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις»

«To κράτος δεν έχει έσοδα από το διάστημα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Κατηγορηματικά αντίθετος στην οποιαδήποτε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αποδίδοντας την εκρηκτική αύξηση στην τιμή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι αν και στις δυλιστηριακές τιμές είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το πρόβλημα έγκειται στους μεγάλους φόρους στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ‘90 έχει στηρίξει τον κρατικό της προϋπολογισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό στους μεγάλους φόρους στα καύσιμα. Επί Τσίπρα το έκανε πολύ περισσότερο. Άρα μία κυβέρνηση για να πάει να αφαιρέσει τον φόρο στα καύσιμα θα πρέπει να πάρει μια απόφαση να αφαιρέσει ένα πολύ μεγάλο έσοδο από το κράτος», διευκρίνισε ο υπουργός.

Να το πω λίγο πιο πρακτικά επειδή με ρωτάτε συνέχεια;

Άμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις. Σας αρέσει;

«Άμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε επιδόματα. Σας αρέσει;» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το κράτος δεν έχει έσοδα από το διάστημα. Το κράτος έχει έσοδα από τους φόρους. Άρα τι προσπαθώ να εξηγήσω; Αυτός ο φόρος ο πολύ μεγάλος στα καύσιμα είναι βασικό θεμελιώδες έσοδο του κράτους. Αν η μόνη σου απάντηση είναι να χάσει το κράτος ένα θεμελιώδες του έσοδο, για να μη φτάσεις στο σημείο να κινδυνεύεις να μη μπορείς να πληρώσεις συντάξεις, να μην μπορείς να πληρώσεις επιδόματα, θα πρέπει να πεις από πού θα βρεις αυτά τα λεφτά», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ωστόσο, ο υπουργός φρόντισε να αναφέρει πως η ερωτησή του ήταν ρητορική και «ακραία»:

Είναι ακραίο αυτό που λέω. Ως ρητορικό παράδειγμα το λέω, δεν είπα ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις.

«Αν είχαμε απεριόριστους πόρους θα μειώναμε τον φόρο. Δεν έχουμε όμως…», κατέληξε.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο