Αυγούστου 23, 2016

Τέλος στη ρύθμιση των 100 δόσεων

‘‘Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο’’, προειδοποίησε τους φορολογουμένους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ζητώντας είτε να εξυπηρετούν τις οφειλές τους είτε να ενταχθούν σε κάποια από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις (των 12 ή 24 δόσεων).

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε νέα ευνοϊκή ρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι επί της ουσίας διογκώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Μάλιστα, το ισχύον πλαίσιο γίνεται ακόμα αυστηρότερο, καθώς από την 1η Ιουλίου οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν προθεσμία 15 ημερών μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας για να ρυθμίσουν την οφειλή τους. Σε διαφορετική περίπτωση τίθενται αυτομάτως εκτός ρύθμισης.

Από την 1η Ιανουάριου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών ακριβώς με την καταληκτική ημερομηνία. Την ίδια στιγμή, στο πρώτο εξάμηνο οι νέες οφειλές προς την εφορία ανέρχονται στα 6,8 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη προς τα ασφαλιστικό ταμεία ανέρχονται σε 16,6 δισ. ευρώ.

aftodioikisi.gr

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia