Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέμα χρόνου θεωρείται η κατάθεση διάταξης νόμου στη Βουλή, με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την ανάκτηση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων με την καταβολή μέρους των ετήσιων τελών κυκλοφορίας από φορολογουμένους, οι οποίοι έχουν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε πλήρη συμφωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς Μεταφορών και Περιβάλλοντος προωθεί την κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα προβλέπει τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για έναν μήνα, για ένα τρίμηνο ή για το υπόλοιπο του έτους καταβάλλοντας όχι το σύνολο των ετήσιων τελών όπως ισχύει σήμερα, αλλά μέρος αυτών.

Το σχέδιο που βρίσκεται για την τελική του έγκριση στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προβλέπει, σύμφωνα με Τα Νέα, ανάκτηση πινακίδων:1. Για έναν μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για ΙΧ 1.929 κυβικών εκατοστών του 2007 για το οποίο καταβάλλονται ετήσια τέλη 690 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 115 ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τον επιμερισμό των ετήσιων τελών σε δώδεκα μήνες (57,5 ευρώ τον μήνα) και την υποχρέωση καταβολής δύο δωδέκατων των ετήσιων τελών για την ανάκτηση των πινακίδων για έναν μήνα.

2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

3. Για το υπόλοιπο του έτους καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του ΙΧ με τέλη 690 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας) 402,5 ευρώ.

Στον βαθμό κατά τον οποίο το αυτοκίνητο επιβαρύνεται και με φόρο πολυτελούς διαβίωσης, η επιβάρυνση για την ανάκτηση πινακίδων θα είναι ανάλογη αυτής των τελών κυκλοφορίας.

Πηγή: cnn.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο