Ιανουαρίου 13, 2020

Προσοχή: Παραπλανητικά τιμολόγια για εμπορικό σήμα - τι να προσέξετε

Πληροφορηθείτε σχετικά με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία από επιχειρήσεις οι οποίες ζητούν την καταβολή χρημάτων για παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με σήματα και σχέδια ή υποδείγματα, όπως δημοσίευση, καταχώριση ή εγγραφή σε καταλόγους επιχειρήσεων.

Το EUIPO και ο WIPO δεν αποστέλλουν ποτέ τιμολόγια ή επιστολές ζητώντας την άμεση καταβολή χρημάτων για την παροχή υπηρεσιών προς χρήστες. Επίσης η Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δεν αποστέλλει ποτέ τιμολόγια ή επιστολές ζητώντας την άμεση καταβολή χρημάτων για την παροχή υπηρεσιών προς χρήστες.

Οι χρήστες λαμβάνουν ολοένα και περισσότερη ανεπιθύμητη αλληλογραφία από επιχειρήσεις οι οποίες τους ζητούν την καταβολή χρημάτων για παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με σήματα και σχέδια ή υποδείγματα, όπως δημοσίευση, καταχώριση ή εγγραφή σε καταλόγους επιχειρήσεων.

Προς ενημέρωσή σας, παρατίθεται ακολούθως κατάλογος επιχειρήσεων ή μητρώων, για τα οποία έχουν υποβληθεί καταγγελίες από χρήστες ότι έχουν αποστείλει παραπλανητικά τιμολόγια (συνοδεύονται από αντίγραφα των πραγματικών τιμολογίων). Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω υπηρεσίες δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με επίσημες υπηρεσίες καταχώρισης σημάτων ή σχεδίων και υποδειγμάτων, οι οποίες παρέχονται από αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Μπορείτε να περιηγηθείτε στον κατάλογο με τα τιμολόγια που παρατίθεται ή να πραγματοποιήσετε αναζήτηση απευθείας με το όνομα του αποστολέα εδώ.

Σε περίπτωση που λάβετε παρόμοια επιστολή ή τιμολόγιο, παρακαλείστε να ελέγξετε προσεκτικά το περιεχόμενό του και εάν η προέλευσή του είναι αυθεντική.

Εάν έχετε αμφιβολίες ή διαπιστώσετε νέα κρούσματα, παρακαλείστε να απευθυνθείτε στους νομικούς συμβούλους σας ή να επικοινωνήσετε με euipo.europa.eu.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia