Νοεμβρίου 14, 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Τσεκούρι στο κονδύλι για την πληρωμή

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την παροχή κοινωνικού μερίσματος. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παροχή του κοντά στα Χριστούγεννα αλλά δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τους δικαιούχους και τα ποσά.

Τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το δεδομένο είναι ένα. Το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά πoυ δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι. Συγκεκριμένα, πέρσι το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ ενώ φέτος με δυσκολία το ποσό θα φτάσει τα 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις σε δικαιούχους και ποσά.

Υπάρχει ακόμα ένα δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι και φέτος θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Δεν έχει μιλήσει ούτε για δικαιούχους, ούτε για ποσά. Συνεπώς, υπάρχει ακόμα βαθύ σκοτάδι για τις λεπτομέρειες που θα το συνοδεύουν. Τα διάφορα sites προχωρούν σε fake πληροφορίες. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

dikaiologitika.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 19:29

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia