Κοινωνικό μέρισμα: Τσεκούρι στο κονδύλι για την πληρωμή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την παροχή κοινωνικού μερίσματος. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παροχή του κοντά στα Χριστούγεννα αλλά δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τους δικαιούχους και τα ποσά.

Τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το δεδομένο είναι ένα. Το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά πoυ δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι. Συγκεκριμένα, πέρσι το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ ενώ φέτος με δυσκολία το ποσό θα φτάσει τα 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις σε δικαιούχους και ποσά.

Υπάρχει ακόμα ένα δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι και φέτος θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Δεν έχει μιλήσει ούτε για δικαιούχους, ούτε για ποσά. Συνεπώς, υπάρχει ακόμα βαθύ σκοτάδι για τις λεπτομέρειες που θα το συνοδεύουν. Τα διάφορα sites προχωρούν σε fake πληροφορίες. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

dikaiologitika.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο