Επίδομα θέρμανσης 2019 – 2020: Βγαίνει η απόφαση για νέα ποσά και κριτήρια

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε την έκδοση της απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 2019 – 2020. Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι για το επίδομα θα επιστρέψει και η προκαταβολή της χορήγησης

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους συνταξιούχους στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Προανήγγειλε αποφάσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης την επόμενη εβδομάδα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης τυχόν υπέρβασης στόχων ακόμα και μέσα στο 2019.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι ότι ο στόχος είναι να υπάρχει μια προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή αποκαλύπτει την αύξηση για το επίδομα θέρμανσης 2019.

Πιο αναλυτικά όπως προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που κατατέθηκε στην Βουλή , αποκαλύπτεται ότι στις κρατικές δαπάνες της κατηγορίας των κοινωνικών παροχών περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης 2019, τις συντάξεις που εξακολουθούν να πληρώνονται απευθείας από το κράτος, καθώς και τις λοιπές παροχές κοινωνικής πρόνοιας σε είδος και σε χρήμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 262εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο επίδομα θέρμανσης όπου στο προσχέδιο του προϋπολογισμού επισημαίνεται ότι φέτος σχεδιάζεται η χορήγηση σημαντικού μέρους του επιδόματος θέρμανσης για να διευκολυνθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά λόγω της αστάθειας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Φέτος, η διάθεσή του θα ξεκινήσει με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%.

dikaiologitika.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο