«Ξεσκονίζουν» όλα τα επιδόματα -Ποιες αλλαγές ζητά η τρόικα

Τουλάχιστον δέκα «καυτά» θέματα θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών την Τρίτη.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης Realnews, στον τομέα της πρόνοιας, κυρίαρχα ανοιχτά ζητήματα είναι η καθολική εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την ηλεκτρονική καταγραφή των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας και η επανεξέταση των κριτηρίων όσων χρησιμοποιούν δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, επιμένουν στην πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των δικαιούχων και των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν σε ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και οι υφυπουργοί Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης και Δόμνα Μιχαηλίδου, θα πρέπει μεταξύ άλλων να παρουσιάσουν την πορεία του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων, αλλά και της έκδοσης των 470.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Όσον αφορά τα εργασιακά, παραμένουν σε εκκρεμότητα δύσκολα ζητήματα, όπως η πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ υπό εξέταση θα τεθούν και τα αποτελέσματα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου.

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο