Ιανουαρίου 26, 2021

Διάψευση δημοσιευμάτων για κόκκινα δάνεια από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Οκτωβρίου 13, 2015

O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αναφορά του αποδίδεται σχετικά με συμφωνία για τον χειρισμό των «κόκκινων δανείων».

Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο Υπουργός διέψευσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός του μήνα και παρέπεμψε στην πάγια θέση ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ - 1

O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αναφορά του αποδίδεται σχετικά με συμφωνία για τον χειρισμό των «κόκκινων δανείων». Σε Συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο Υπουργός διέψευσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός του μήνα και παρέπεμψε στην πάγια θέση ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

12 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ - 2

O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου άφησε οποιοδήποτε υπονοούμενο σχετικά με την τύχη των κόκκινων δανείων. Πρόκειται αποκλειστικά για φαντασιώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφων. Ακολουθεί η ακριβής σχετική αναφορά από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Τύπου:

«Α. ΓΚΙΤΣΗ («EURO2DAY – ΕΠΕΝΔΥΣΗ»): ...Και το τρίτο είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που είναι και το μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Πότε θα καταθέσετε το νόμο και ποιος είναι ο σχεδιασμός; Και εάν θα πουληθούν τελικά σε ξένα funds;

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Να διαψεύσω την πληροφορία ότι θα καταθέσω νόμο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρξει σχετική κατάθεση φυσικά του νόμου.

(...)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να επανέλθω λίγο; Δεν μου απαντήσατε αν θα πωληθούν δάνεια σε ξένα stressfunds και δεν μιλάω μόνο για τα στεγαστικά ή τα καταναλωτικά, αλλά και για τα επιχειρηματικά.

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Σας απάντησα ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.»

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia