Τι αλλάζει στα capital controls από την ερχόμενη εβδομάδα

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη

Σειρά παρεμβάσεων για τη την χαλάρωση των capital controls, με σκοπό να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα και θα αφορούν στις εξαγωγές για επιχειρήσεις αλλά και στη μεταφορά χρημάτων φυσικών προσώπων.

Πιο αναλυτικά, κατά τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρου Μητράκου, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαου Φράγκου και του εκπρόσωπου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ιωάννη Μούργελα, συζητήθηκε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους και όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, στόχος είναι να χαλαρώσει το καθεστώς περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές συναλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχόμενη εβδομάδα αναμένεται να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για τις εγκρίσεις που ζητούν οι επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση εισαγωγών, ενώ θα υπάρξει και αύξηση των ορίων κάτω από τα οποία η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων «τρέχει» πιο γρήγορα.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ο κ Χριστοδουλάκης αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα. Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το Διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.

protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο