Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τα ειδικά επιδόματα του ΟΑΕΔ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mέσω της πλατφόρμας ΕΡΜΗΣ αλλά και στα ΚΕΠ θα μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώσουν πλέον όλες σχεδόν τις συναλλαγές τους με τον ΟΑΕΔ

Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΕΡΜΗΣ αλλά και στα ΚΕΠ θα μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώσουν πλέον όλες σχεδόν τις συναλλαγές τους με τον ΟΑΕΔ, όπως η έκδοση βεβαιώσεων η αίτηση χορήγησης επιδομάτων αλλά και ανανέωση της κάρτας ανεργίας σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε σε ΦΕΚ.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (28/08/2015) στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι συγκεκριμένες ενέργειες θα μεταφερθούν από τον ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα, οι άνεργοι θα μπορούν να παίρνουν τις βεβαιώσεις ανεργίας και να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους εύκολα και γρήγορα μέσω του ΚΕΠ της περιοχής τους.
Επίσης, από τις 4 Ιανουαρίου του 2016 τα ΚΕΠ θα δέχονται τις αιτήσεις και για την καταβολή όλων των ειδικών επιδομάτων (μακροχρόνιας ανεργίας, επίσχεσης εργασίας, παροχών μητρότητας κ.α.).
Τη διεκπεραίωση, μέσω των ΚΕΠ, όλων των παραπάνω διαδικασιών προβλέπει απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρ. Αντωνοπούλου που εκδόθηκε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

 

Πηγή: newsbomb.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο