Έρχεται η πρώτη λυπητερή του ΕΝΦΙΑ! Ποιους αφορούν οι μειώσεις και ποιοι θα δουν αυξήσεις – σοκ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των δανειστών βρίσκεται και ο ΕΝΦΙΑ.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στο στόχο των εσόδων από το φόρο στα ακίνητα και αυτός θα παραμείνουν στα 2,65 δισ. Ευρώ.

 

Ωστόσο η κυβέρνηση έχει το περιθώριο της αναπροσαρμογής των βαρών με την προϋπόθεση να μην επηρεαστεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα. Ετσι εξετάζεται η δυνατότητα να έρθουν αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Τα 300.000 ευρώ αναμένεται να είναι το όριο πάνω από το οποίο ο ΕΝΦΙΑ θα αυξάνεται. Την ίδια ώρα έως και το 40% αναμένεται να φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις για τους ιδιοκτήτες μικρής ακίνητης περιουσίας. Σημαντικές θα είναι οι μειώσεις και στο επίπεδο των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις εμπορικές ως και κατά 50%.

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να φτάσουν στους ιδιοκτήτες τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν σε πέντε δόσεις έως τον Δεκέμβριο ή σε έξι ως επτά, μέχρι τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016.

 

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο