Τι θα γίνει αν δεν πληρώσετε εγκαίρως τους λογαριασμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πίεσης που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι λόγω των τραπεζικών αργιών και των περιορισμών στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ παίρνει η κυβέρνηση.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πίεσης που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι λόγω των τραπεζικών αργιών και των περιορισμών στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ παίρνει η κυβέρνηση.

Οφειλές και δόσεις στην εφορία

Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση, απαλλάσσονται από τους τόκους υπερημερίας όσοι δεν μπορέσουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους στην εφορία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδοθεί ειδική απόφαση προκειμένου να μην χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των δόσεων όσοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους. Ωστόσο οι πληρωμές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, μέσω web Banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ χωρίς ανάληψη χρημάτων από το μηχάνημα και χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός για το ποσό που καταβάλλεται. Η υποβολή όλων των δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες.

Τι ισχύει για τα τελωνεία

Όσον αφορά τα Τελωνεία, τέθηκε ήδη σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεπώς οι συναλλασσόμενοι δύνανται να πληρώνουν τις τελωνειακές οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω web-Banking. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές οδηγίες στην Διαδικτυακή Πύλη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icisnet.gr. Σημειώνεται ότι εναλλακτικά, όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων, οι πληρωμές δύνανται να πραγματοποιούνται τόσο με μετρητά, χωρίς περιορισμό στο ποσό, όσο και με επιταγές.

Δεν κόβεται ρεύμα, νερό, τηλέφωνο

Επίσης δεν θα υποστούν κανενός είδους κύρωση, αλλά ούτε και διακοπή παροχής όσοι αυτές τις μέρες δεν εξοφλήσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (τηλεφωνία, ΔΕΗ, υδροδότηση). Αντιθέτως θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναν άλλων εταιριών, που δεν θεωρείται ότι παρέχουν υπηρεσίες «κοινής ωφέλειας» όπως ιδιωτικές εταιρίες παντός είδους και ασφαλιστικές εταιρίες. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει η επιλογή της πληρωμής με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η αντιμετώπιση εξαιρετικών περιπτώσεων

Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, ξεκίνησε ήδη η λειτουργία της ειδικής Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή εξετάζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας.

 

Home

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο