Πληρώνουμε με πλαστικό χρήμα, αλλά ξοδεύουμε λιγότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα capital controls εξοικείωσαν περισσότερο τους πολίτες με το πλαστικό χρήμα με αποτέλεσμα ο αριθμός των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών να αυξηθεί κατακόρυφα από το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα. 

Ωστόσο, η κρίση και η απομείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων οδηγούν σε συρρίκνωση της μέσης αξίας συναλλαγών ανά κάρτα.

Τα στοιχεία αποτυπώνονται σε ειδική έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2016 και η δημοσιοποίησή τους συμπίπτει χρονικά με την έκδοση (ενός της ημέρας) της απόφασης αναφορικά με τις δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος τις οποίες θα προσμετρά η Εφορία για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κάρτες πληρωμών (πιστωτικές και χρεωστικές) προσεγγίζουν πλέον τα 15 εκατομμύρια. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο συνολικός αριθμός καρτών πληρωμών αυξήθηκε κατά 440 χιλιάδες, φτάνοντας τα 14,6 εκατομμύρια, με οκτώ στις δέκα κάρτες να είναι χρεωστικές.

Ο συνολικός αριθμός συναλλαγών που διενεργήθηκαν με κάρτες διατηρήθηκε στο ίδιο (αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν) επίπεδο με αυτό του δεύτερου εξαμήνου του 2015, αλλά η συνολική αξία των συναλλαγών μειώθηκε κατά 7%.

Ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτες ανήλθε σε 233 εκατ. ευρώ, αλλά η αξία τους υποχώρησε στα 26,2 δισ. ευρώ από περίπου 28 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Newsroom ΔΟΛ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο