Ίδρυση Σύνδεσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου – Σ.Ε.ΠΕ.

Ιανουαρίου 18, 2015
Με πρωτοβουλία επιχειρηματιών και εξαγωγέων της Πελοποννήσου και με την συνεργασία και υποστήριξη των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Ηλείας, δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου.

Συγκρότηση μελών Δ.Σ. σε σώμα
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 έγινε η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, μετά την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, τα μέλη του οποίου αναδείχτηκαν με εκλογική διαδικασία την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015,
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (MOLIA – BLUEBERRY)
Αντιπρόεδρος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (ILIS QUALITY FOODS )
Γεν. Γραμματέας: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ (SEMELI- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ)
Οικονομικός Επόπτης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ARKAFROZ)
Έφορος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ (P.MANDRAKOS & CO)
Εξελεγκτική Επιτροπή
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ (TROUPIS –ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ (ΗΛΙΑΚΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ (ARCADIA TERRA)
Σκοποί του Σωματείου είναι οι ακόλουθοι:
α) Η κατοχύρωση, προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και ηθικών συμφερόντων των μελών του.
β) Η προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό και η εκπροσώπηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό των επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα και των κλάδων της οικονομίας, στους οποίους αυτές ανήκουν.
γ) Η ενεργός συμμετοχή του Συνδέσμου στα γενικότερα θέματα της Εθνικής Οικονομίας με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό.
δ) Η μελέτη και έρευνα των συνθηκών της αγοράς στον τομέα των εξαγωγών (προϊόντων και υπηρεσιών) καθώς και των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό.
ε) Η συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς και με αντίστοιχα επαγγελματικά σωματεία, οργανώσεις και επιμελητήρια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
στ) Η αξιοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων για τη βελτίωση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.
ζ) Η συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς, σωματεία ή επιμελητήρια ανά τον κόσμο και ιδίως στις Βαλκανικές και τις άλλες γειτονικές χώρες.
η) Η συμμετοχή του σε διεπαγγελματικές οργανώσεις και διεθνείς ενώσεις παρομοίων Συνδέσμων και γενικά διεθνείς οργανισμούς ή όργανα, για την προώθηση των συμφερόντων των εξαγωγέων και γενικότερα των επιχειρηματιών με διεθνή δραστηριότητα.
θ) Η συμβολή στη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα της Πελοποννήσου.
Προτεραιότητα της Διοίκησης είναι ενίσχυση δράσεων για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας όλων των κλάδων (Τρόφιμα, Ποτά, Δομικά Υλικά κ.λπ), η ένταξη μελών στο μητρώο του Συνδέσμου με ανταποδοτικά οφέλη, όπως: ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια, η συμμετοχή σε εκθέσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δημιουργία ιστοσελίδας για Β2Β πωλήσεις με συνδυασμένες αποστολές προϊόντων και καθοδήγηση των επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους και φυσικά η άμεση και αποτελεσματικότερη προβολή τους στη διεθνή αγορά και η συνεργασία με τους εκάστοτε επιχειρηματίες.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου καλεί όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, προκειμένου να εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συνδέσμου στα τηλέφωνα: 6942 201613 (Άκης Πετρόπουλος) και 6932 609500 (Αντώνης Παρασκευόπουλος) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Πληροφορίες – Στοιχεία Επικοινωνίας
T. 271 500 5001 | F. 2710 230236
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Web. www.eape.gr
25ης Μαρτίου 14, Τρίπολη, 221 00

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 26 Νοε

  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Ουάσινγκτον 62

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710224114

 • 26 Νοε

  ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑ ΕΕ 

  ΑΡΓΟΛΙΔΑ | Μεγάλου Αλεξάνδρου 6

  08:00-08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022233

 • 26 Νοε

  ΚΑΡΤΣΙΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 71

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731026474

 • 26 Νοε

  ΜΩΡΑΙΤΟΥ Α. - ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΥ Μ.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Αποστόλου Παύλου 46

  08:00 -1 4:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741026680

logofootermedia