Πέτσας: Γιατί δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αυξητική τάση και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ήταν οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το μπλοκάρισμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου, στις περιοχές αυτές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αντιθέτως, παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο, όπως εξήγησε ο υπουργός, και γι’ αυτό πάρθηκαν οι εν λόγω αποφάσεις.

Σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στον εμπορικό χώρο «και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα».

Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Τον κώδωνα του κινδύνου χτύπησε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη είπε, πως τα ενεργά κρούσματα είναι κοντά στις 7.000 και έχουν αυξηθεί κατά 38,73% στον Δήμο Δέλτα, 67,78% στον δήμο Θερμαϊκού και 335% στον Δήμο Χαλκηδόνας, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ αγγίζει το 90% και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας σημείωσαν αύξηση των Μάρτιο κατά 270,97%.

Για την Κοζάνη, τόνισε πως είναι οριακή η κατάσταση στις κλίνες ΜΕΘ, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά 97,56% τις τελευταίες δέκα μέρες. Μάλιστα, σημείωσε ότι στη Σιάτιστα Κοζάνης, ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύτηκε στο 13,2%.

Ακόμη, για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας τα ενεργά και πιθανά κρούσματα ανέρχονται στα 1.889 και όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, υπάρχουν εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ covid.

Σημειώνεται πάντως, ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου για την υπόλοιπη χώρα, αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς και με τη μέθοδο του click away και του click in shop, με την αποστολή SMS στο 13032.

newsbomb.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο