Σύγχρονο πτωχευτικό δίκαιο και ουσιαστική «Δεύτερη Ευκαιρία» για τις ΜμΕ ζητά ο εμπορικός κόσμος

Για τις γενικές κατευθύνσεις του νέου πτωχευτικού πλαισίου και τις βασικές παραμέτρους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα υποστηρίζει τη ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενημερώθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας στη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη το νέο πτωχευτικό πλαίσιο να είναι εναρμονισμένο με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, να εισάγει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης και να προβλέπει την όσο το δυνατόν ταχύτερη απεμπλοκή του έντιμου επιχειρηματία από τις διαδικασίες πτώχευσης, προκειμένου να του δίνεται πραγματική «Δεύτερη Ευκαιρία» για την επαναδραστηριοποίησή του στον επιχειρηματικό στίβο.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρμούσης τόνισε πως στόχος του νέου πλαισίου είναι να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της αγοράς και σημείωσε πως η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επιζητά το διάλογο και τις προτάσεις των επιχειρηματικών φορέων προκειμένου να απαλειφθούν από το πτωχευτικό δίκαιο όλα τα «αγκάθια» που έως σήμερα το καθιστούν στην πράξη ανεφάρμοστο για τις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε:

« Το νέο πτωχευτικό πλαίσιο της χώρας πρέπει να είναι επί της ουσίας αλλά και επί της διαδικασίας πραγματικά φιλικό προς την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Αντίθετα δηλαδή με ό,τι συμβαίνει σήμερα, θα πρέπει με γρήγορες, αν είναι δυνατόν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και χωρίς κόστος, να δίνει τόσο τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους μιας επιχείρησης ή την πτώχευσή της στην έσχατη περίπτωση, χωρίς όμως αυτή να στερεί τη δυνατότητα στον έντιμο επιχειρηματία να γίνει ξανά ενεργός και να διεκδικήσει πρόσβαση στη ρευστότητα. Οι αμέσως επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την διαμόρφωση των νέων ρυθμίσεων και η ΕΣΕΕ θα εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε το νέο πτωχευτικό πλαίσιο να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο