Δεκεμβρίου 20, 2019

5μηνη ΠΑΡΑΤΑΣΗ για τις 120 δόσεις

Παρατείνεται κατά 5 μήνες από την λήξη της, δηλαδή έως τις 31 Μαΐου 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Βάσει της νέας διάταξης, που κρίθηκε αναγκαία και λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στον προσδιορισμό των οφειλών από φορείς κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνεται νέα παράταση ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων, σε όσους έκαναν εντός της αρχικής ημερομηνίας την πρώτη αίτηση ένταξης στο διακανονισμό. Κατοχύρωσαν έτσι δικαίωμα και πλέον, αναμένουν από τα Ταμεία την εκκαθάριση και την βεβαίωση των οφειλών προκειμένου να οριστούν οι δόσεις του διακανονισμού.

Με την ίδια διάταξη δίνεται επίσης, ως τις 31 Μαΐου 2020, η δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους – οφειλέτες οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση και την έχασαν εντός του 2019 να ξαναενταχθούν σε αυτή, υπό συγκεκριμένες, ωστόσο προϋποθέσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να καταβάλουν έως τις 31 Μαΐου, το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στις δόσεις της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές παράλληλα με τις νέες βεβαιωμένες, εκτός ρύθμισης οφειλές.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι έχουν ζητήσει επανυπολογισμό εισφορών. Με τον επανυπολογισμό οι εισφορές μειώθηκαν κατά 67%. Τώρα στην περίπτωση που απωλέσουν την ρύθμιση των 120 δόσεων οι εισφορές επανέρχονται στην αρχική τους μορφή. Δηλαδή, αν κάποιος ασφαλισμένος οφείλει στον ΟΑΕΕ εισφορές, μέχρι τις 31/12/2016 30.000 ευρώ, με τον επανυπολογισμό των εισφορών αυτές διαμορφώνονται στις 10.000 ευρώ. Εάν όμως χάσει την ρύθμιση οι εισφορές επανέρχονται στις 30.000 ευρώ συν τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia