Συνάντηση Επιμελητηρίων Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη είχαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχύοντας τη συνεργασία με το Υπουργείο σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν τον αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης και Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης,κατέθεσαν στον Υπουργό μια σειρά από προτάσεις για τον σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αγροτικών περιοχών, την διαφοροποίηση του πρωτογενούς τομέα, ενώ ιδιαίτερη έμφασηδόθηκεστον εμπορικό και εξαγωγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το φαινόμενο της ερημοποίησης της υπαίθρου, το οποίο καλούμαστε να αντιστρέψουμε,αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και παρέχοντας τα κατάλληλα κίνητρα και εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσηςνέων αγροτών για την ενεργοποίηση της.

Επιγραμματικά αναφέρθηκαν στις υποδομές, στη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση των αγροτικών περιοχών, σε καλλιεργητικές πρακτικές ανανέωσης γερασμένων καλλιεργειών, στη διαχείριση υδάτινων πόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης πληροφόρησης προς τον πρωτογενή τομέα και στη διασύνδεση με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, στην ποιοτική γεωργία με την ανάδειξη και προβολή των ΠΟΠ και ΠΓΕ τοπικών προϊόντων, σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά εργαλεία στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Συζητήθηκε, επίσης, η στενότερη σχέση αγροτών – Επιμελητηρίων με τη δημιουργία Αγροτικού Τμήματοςστα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των θεσμικών θεμάτων και έδωσε την υπόσχεση για πιο στενή σχέση του ΥΠΑΑΤ με τα Επιμελητήρια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο