Οκτωβρίου 09, 2019

Η οπτική ίνα είναι κυρίαρχη σταθερή ευρυζωνική τεχνολογία στην Ευρώπη το 2023

Οπτικές ίνες Οπτικές ίνες pna.gr

Μπορεί σήμερα το xDSL να είναι η επικρατέστερη σταθερή ευρυζωνική τεχνολογία στην Ευρώπη, ωστόσο, η εικόνα τα επόμενα χρόνια αλλάζει, με τη συνδεσιμότητα να στρέφεται προς την οπτική ίνα. Για την ακρίβεια, έως το 2023, η οπτική ίνα (Fiber to the Home/to the Building-FTTH/B) θα είναι η κυρίαρχη σταθερή ευρυζωνική τεχνολογία της Ευρώπης.

της Νατάσας Φραγκούλη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σήμερα, η τεχνολογία xDSL αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ όλων των σταθερών ευρυζωνικών γραμμών (49,9%), ενώ οι συνδέσεις μέσω οπτικής ίνας αντιστοιχούν στο 30% και οι καλωδιακές συνδέσεις στο 17%. Μέχρι το 2023, οι συνδέσεις μέσω οπτικής ίνας θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό 41% των συνολικών, ενώ η τεχνολογία xDSL θα περιοριστεί στο 39%, με το ποσοστό των καλωδιακών συνδέσεων να παραμένει σχεδόν σταθερό στο 16%.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση της GlobalData Technology, η τεχνολογία FTTH/B θα συνεχίσει να αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 12,4% έως το 2024. Επί του παρόντος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των γραμμών οπτικών ινών στην Ευρώπη, ως ποσοστό των συνολικών ευρυζωνικών γραμμών (75%). Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ισπανία θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αγορά του FTTH/B το 2023, με μερίδιο 86,5%.

http://www.sepe.gr/gr/research-studies/article/14379609/i-optiki-ina-einai-kuriarhi-statheri-euruzoniki-tehnologia-stin-europi-to-2023/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 12:28

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia