Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική ημερίδα «Η Εμπορική Επιχειρηματικότητα στην Πάτρα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Εμπορική Επιχειρηματικότητα στην Πάτρα» που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, την Κυριακή 7 Απριλίου στην Πάτρα.

Η διοργάνωση της ημερίδας αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την καταγραφή και ανάλυση των προβλημάτων και αιτημάτων που απασχολούν τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας.

Στο πλαίσιο της  ημερίδας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Ετήσιας Έκθεσης Εμπορίου 2018 του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, την οποία πρόσφατα παρουσίασε η ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

Syntonisths Proedros Esee Proedros Es Patrwn

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Πρόεδρος Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών  κ. Γιώργος Ρώρος. Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας επιβράβευσε τον εμπορικό κόσμο ο οποίος «συνεχίζει να μάχεται για να επιβιώσει μέσα σε αυτή τη δύσκολη δεκαετία.

Enhmerwtikh hmerida Esee Es Patrwn

Οι αντιστάσεις του ελληνικού εμπορίου, αποδεικνύονται ισχυρές και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους του, οι οποίοι τολμούν να καινοτομήσουν και  να προχωρήσουν μπροστά παρά το ρίσκο και την ανασφάλεια.

Από τη θέση ευθύνης μας, στην ΕΣΕΕ, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις απόψεις μας και να προβάλουμε τις θέσεις μας για την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, αφού ξέρουμε όλοι καλά, πόσο  επιτελικός είναι o ρόλος τους, συνεισφέροντας στην επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι το οξυγόνο και ο αιμοδότης σε ένα κράτος που θέλει να μιλά για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία.»

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε τα πάγια αιτήματα του κλάδου, αναφερόμενος μεταξύ  άλλων, στην προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στη μείωση του φορολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς και στη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Για την εμπορική επιχειρηματικότητα στην Πάτρα, παρατέθηκαν στοιχεία που αντλήθηκαν από την Ετήσια Έκθεση Εμπορίου 2018, τα οποία παρουσίασε η κα. Βάλια Αρανίτου, αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης & Δ/ντρια ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ.

Η «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία σε περιόδους κρίσης» αποτέλεσε ακόμη μια ενδιαφέρουσα θεματική της ημερίδας για την οποία μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Τσεκούρας, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών  του Τμήματος Οικονομικών  Επιστημών, ενώ για τη  δυναμική της απασχόλησης, αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Χαράλαμπος Αράχωβας από το Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης του ΙΝΕΜΥ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και θεσμικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως ο κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΟΕΕ, ο κ. Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά για την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της Πάτρας, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες να ληφθούν για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο