Χρηματοδοτούνται με 8 εκατ. ευρώ 95 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον και στον τομέα της Αγροδιατροφής. Χρηματοδοτούνται με 8 εκατ. ευρώ 95 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ερευνητικά έργα ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3

Με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν συνολικά ενενήντα πέντε επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Χρηματοδότηση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η στήριξη των φορέων που ασχολούνται με την ανάπτυξη έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Πιστεύουμε πως είναι δύο κρίσιμοι πυλώνες για την διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε επιχειρήσεις και φορείς στην κατεύθυνση της διασύνδεσης της παραγωγικής διαδικασίας με την έρευνα και την καινοτομία. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και στον τομέα της Αγροδιατροφής. Επενδύσεις στην ευφυή γεωργία και σε καινοτόμα προϊόντα δείχνουν ότι η σύνδεση της καινοτομίας με τον πρωτογενή τομέα είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

 Επεσήμανε ότι με την αξιοποίηση της γνώσης των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων επιτυγχάνονται πολλαπλοί στόχοι, όπως η ενίσχυση της απασχόλησης, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην οικονομία και η αύξηση των εξαγωγών.

Οι δράσεις «Χρηματοδότηση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3» συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Επίσης δίνεται προτεραιότητα στη μετάβαση των επιχειρήσεων στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Η χρηματοδοτική στήριξη ερευνητικών έργων στους τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΠΔΕ (RIS3) απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της «Αγροδιατροφής», στις «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και στις «Ενεργειακές Εφαρμογές».

Αγροδιατροφή

Η χρηματοδότηση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3 «Αγροδιατροφή» αφορά πράξεις προϋπολογισμού 3.416.442 ευρώ για συνολικά σαράντα δύο δικαιούχους.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αφορούν επενδύσεις από 45.000 έως και 250.000 ευρώ.

Η παραγωγή νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων, η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και η μεταφορά και εφαρμογή τους στην αγροδιατροφική αλυσίδα, αποσκοπεί στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικών επιχειρήσεων για την παραγωγή, τυποποίηση και ανάδειξη των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής που έχουν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με στόχο την εξωστρέφεια και τις διεθνείς αγορές.

 Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Η χρηματοδότηση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3 «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» αφορά πράξεις προϋπολογισμού 3.171.803 ευρώ και συνολικά τριάντα έξι δικαιούχους.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αφορούν επενδύσεις από 35.000 έως και 215.000 ευρώ.

Οι τομείς της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών μπορούν να αποτελέσουν πυρήνες δυναμικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Ενεργειακές Εφαρμογές»

Η χρηματοδότηση σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα Ενεργειακές Εφαρμογές αφορά πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 1.583.714 ευρώ και θα ωφεληθούν δεκαεπτά δικαιούχοι.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αφορούν επενδύσεις από 50.000 έως και 150.000 ευρώ.

Ουσιαστικές προτεραιότητες στον εν λόγω τομέα αποτελούν η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, είτε για την αυτόνομη προώθησή τους στην ενεργειακή αγορά ή σαν υποστηρικτικές λύσεις στις υπόλοιπες περιοχές ενδιαφέροντος της RIS3 όπως η αγροδιατροφή και ο τουρισμός.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο