Χρηματοδοτούνται με 982.311 ευρώ εννέα επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Εξωστρέφεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με το ποσό των 982.311 ευρώ χρηματοδοτούνται συνολικά εννέα επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια -Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

«Η ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, όπως και η  διεθνοποίηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στρατηγική επιλογή που συμβάλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας της παραγωγικής βάσης που ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει σε προτεραιότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Στον κεντρικό μας προσανατολισμό διατηρούμε την αντίληψη ότι η ανάπτυξη και η στήριξη της απασχόλησης θα έρθει μέσα και από την ενδυνάμωση  της παρουσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας μοντέλου, με όχημα την εξωστρέφεια».

Η δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε ήταν προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αφορούν επενδύσεις από 80.000 έως και 300.000 ευρώ στους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα»: Αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα, ενεργειακές τεχνολογίες και εφαρμογές, τεχνολογίες και εφαρμογές για το περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), υγεία-φάρμακα-ευεξία.

Η δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» πρόκειται να επαναπροκηρυχτεί το επόμενο διάστημα. Επίσης, στις 15 Ιανουαρίου 2019 ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τις δράσεις «Δημιουργικές Βιομηχανίες» και «Επιχειρηματική Εκκίνηση» προκειμένου αμέσως μετά να εκδοθούν οι αντίστοιχες  προσκλήσεις.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο