Άνοιγμα συνεργασίας Αρκαδικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις τεσσάρων χωρών

Σαν πρώτο εγχείρημα αποφασίστηκε η ανταλλαγή επιχειρηματικών στοιχείων, μεταξύ των τεσσάρων χωρών με τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου και η διοργάνωση κοινών δράσεων με την κάθε χώρα χωριστά ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και να έρθουν σε επαφή οι επιχειρήσεις μεταξύ τους.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας που έχει ανοίξει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, με αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό για επιχειρηματικές συνεργασίες παίρνουν σάρκα και οστά.

«Οι επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ Αρκαδικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης γίνονται πράξη. Η Αρκαδία βρίσκεται για άλλη μία φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας κατά τη συνάντησή του με τους Πρέσβεις της Σλοβακίας Peter Mihalko , της Τσεχίας Jan Bondy , της Ουγγαρίας Eszter Sandorfi και την αναπληρώτρια πρέσβη της Πολωνίας Danuta Kucyznska που αποτελούν την ομάδα Βίσεγκραντ που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άνοιγμα συνεργασίας στην χώρα μας.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 2 μ.μ. παρουσία των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ.κ. Παρασκευά Κατσικερού, Γεώργιο Καραγιάννη, Δημήτρη Μπερτζελέτου και Άκη Πετρόπουλου.

Για οργανωμένο σχέδιο δράσης έκαναν λόγο και οι δύο πλευρές, Πρέσβεις και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Το σχέδιο δράσης αποσκοπεί στο να θέσει ένα συνολικό πλαίσιο για την προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των χωρών της ομάδας Βίσεγκραντ με τις Αρκαδικές επιχειρήσεις θέτοντας πραγματιστικούς στόχους που καλύπτουν όλες τις πτυχές του επιχειρηματικού πλάνου και προωθώντας συγκεκριμένες δράσεις, στα πλαίσια καλύτερου και εποικοδομητικότερου συντονισμού.
Επιπλέον αποφασίστηκε η κατ’αρχήν διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στις επόμενες δύο εμπορικές εκθέσεις της Πολωνίας (Polagra) και της Σλοβακίας, οι οποίες απευθύνονται σε αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον για τις Αρκαδικές επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και η διοργάνωση εξερχόμενων και εισερχόμενων επιχειρηματικών αποστολών για κατ’ιδίαν συναντήσεις αρκαδικών και ξένων επιχειρήσεων (B2B συναντήσεις).

Οι πρέσβεις εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν το Επιμελητήριο Αρκαδίας ένα δραστήριο Επιμελητήριο που «παλεύει» κυριολεκτικά για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Οι πρέσβεις αποχωρώντας δήλωσαν πως οι χώρες τους είναι έτοιμες για συνεργασία με τη χώρα μας σε όλους τους τομείς.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο έφερε αρχικά σε επαφή τον πρέσβη της Σλοβακίας με το Επιμελητήριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καλεί τις άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις εμπορικές εκθέσεις της Σλοβακίας και της Πολωνίας (Polagra), καθώς και για τις B2B συναντήσεις του Enterprise Europe Network να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο