Ορίστηκε επιτροπή αγώνα για να προωθήσει τα αιτήματα των αγροτών – ελαιοπαραγωγών

Μετά από πρόσκληση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τρίπολης-Βόρειας Κυνουρίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Κυνουρίας έγινε συνάντηση αγροτών – ελαιοπαραγωγών από τα περισσότερα χωριά του δήμου σκοπός της οποίας ήταν να βρεθεί λύση στην άθλια οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει.

Στη συζήτηση αποφασίστηκε και ορίστηκε επιτροπή αγώνα η οποία θα έχει την ευθύνη να προωθήσει και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών – ελαιοπαραγωγών:
1. Άμεση κάλυψη στο πρόγραμμα δακοκτονίας όλων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών του δήμου.
2. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ ώστε να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των αγροτών που προκλήθηκε στις πληγείσες περιοχές του δήμου από τον καύσωνα.
3. Εγγυημένες κατώτερες τιμές στα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε στα χωριά μας και στα χωράφια μας και να ξανακαλλιεργήσουμε.
4. Κρατική παρέμβαση ώστε να απορροφηθούν τα προϊόντα μας (λάδι και ελιές) που βρίσκονται αδιάθετα στις αποθήκες (στρατός, hot spot, νοσοκομεία, πολύτεκνοι, προγράμματα ΤΕΒΑ κλπ).
5. Υποδομές για την κάλυψη των αναγκών μας (συντήρηση αγροτικών δρόμων και διάνοιξη καινούριων, αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό αγροτικό ρεύμα).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες – ελαιοπαραγωγούς να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα γιατί δεν πάει άλλο και πλέον είναι ζήτημα επιβίωσής μας. Ζητάμε και διεκδικούμε άμεσα από τον Δήμο, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να δώσουν λύση στα δίκαια αιτήματά μας.

Αναστασάκης Γιάννης
Βελίσσαρης Γεώργιος-Βύρωνας
Γκαύρος Ηλίας
Κολοβός Δημήτριος
Παπακωνσταντίνου Γιάννα
Παπούλιας Χαράλαμπος
Περδικάρης Γεώργιος
Περδικάρη Σοφία
Ταμπάκης Παναγιώτης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο