Παμπελοποννησιακη κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων στην Τρίπολη 01 Ιουλίου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) προσκαλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου σε μαζική κινητοποίηση στην Τρίπολη την 1η Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει:

Κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά τους όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτω του κόστους παραγωγής.Έτσι και φέτος για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή τους να καταστρέφεται από των καύσωνα στα μέσα Μάη και αμέσως μετά η χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει στο 100%.

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΑΤ, συνεχίζοντας την αντιαγροτική πολιτική και των προηγούμενων Κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΚΑΠ, με την δικαιολογία του ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφήφέρνει όλο και περισσότερο σε αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ καλεί όλους  τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους και τους αγωνιστικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μην υποκύψουν σε αυτήν την γελοιότητα ότι ο κανονισμός τους ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση (που το πληρώνουν οι ίδιοι αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ), όπου την ίδια ώρα δις ευρώ χαρίζονται απλόχερα σε μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους και εφοπλιστές.

Συμμετέχουμε οργανωμένα μέσα από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, στην Πανπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη 1 Ιούλη στον ΕΛΓΑ 11πμ.

Θα γίνει προσυγκέντρωση στο σταθμό των τρένων στην Τρίπολη στις 10.30πμ.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
  • ΕΛΓΑ κρατικόςφορέαςμε επαρκή κρατική χρηματοδότηση,  που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους,  με μείωσητον υψηλών ασφαλίστρων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο