Δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου παρακολούθησης δεδομένων κλιματικής αλλαγής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου παρακολούθησης δεδομένων Κλιματικής Αλλαγής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων που συνδέονται με το κλίμα.

Το Κέντρο θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας τον ρόλο του Επιστημονικού/Τεχνικού Συμβούλου σε όλα τα πεδία, θα προωθεί τη μεταφορά γνώσης στα στελέχη της, θα συμμετέχει σε ερευνητικά έργα με εθνική ή/και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, θα διεξάγει εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε επαγγελματικές ομάδες και θα προωθεί τις ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα.

Επιπρόσθετα, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παρακολούθηση της προόδου των αποτελεσμάτων των έργων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή μέσω περιβαλλοντικών μετρήσεων και της δημιουργίας και χρήσης δεικτών για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων και έργων ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρέχοντας στοιχεία στην Εθνική Βάση Δεδομένων Κινδύνων, Απειλών και Απωλειών Καταστροφών όταν αυτή τεθεί υπό λειτουργία.

Σε ποιους απευθύνεται

Περιφέρεια Πελοποννήσου​

Περίοδος υποβολής

από 25/8/2023 έως 30/11/2023

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται να διαθέτουν ατομικό λογαριασμό χρήστη (αναγνωριστικό και συνθηματικό) για την πρόσβαση στο ΟΠΣ: τα στελέχη του Δικαιούχου που έχουν την ευθύνη για συμπλήρωση δελτίων και ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δικαιούχου για την υποβολή των προτάσεων, ή άλλος χρήστης του συστήματος που έχει εξουσιοδοτηθεί για την υποβολή. Οδηγίες για απόκτηση λογαριασμού χρήστη στο ΟΠΣ βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr (Εγγραφή Χρήστη Δικαιούχου).

Εάν ο Δικαιούχος δεν διαθέτει ήδη «κωδικό Φορέα» στο ΟΠΣ από την περίοδο 2014-2020, θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για κωδικό φορέα σύμφωνα με τις οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr, πριν την υποβολή της πρότασης.

Περιοχή εφαρμογής 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προϋπολογισμός

€ 5.000.000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο