ΕΕ: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σε 12 μήνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ κατέγραψε μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Οκτωβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα, από 23,3% σε 20,7% αντιστοίχως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παραμένει το υψηλότερο στην ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε στο 20,7% τον Οκτώβριο του 2017, έναντι 20,8% το Σεπτέμβριο.

Εξάλλου, τον Δεκέμβριο (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), το επίπεδο της ανεργίας σε σχέση με τον Νοέμβριο παρέμεινε σταθερό στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, στο 8,7% και στο 7,3%, αντιστοίχως. Η ανεργία στην ευρωζώνη κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009 και στην ΕΕ το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2016 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,7% και 8,2% αντιστοίχως.

Συνολικά τον Δεκέμβριο καταγράφονται 17,961 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 14,137 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,7% τον Οκτώβριο) και στην Ισπανία (16,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,3%), στη Μάλτα και στη Γερμανία (3,6%).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στους 990 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 17% και στις γυναίκες στο 25,4%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε τον Οκτώβριο στο 40,8%, έναντι 40,3% τον Σεπτέμβριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (40,8%), στην Ισπανία (36,8%) και στην Ιταλία (32,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (4,9%) και στη Γερμανία (6,6%).

Τον Δεκέμβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 17,9% και στην ΕΕ στο 16,1%.

neaselida.news

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθαρισμός Δαφνώνα στο Λεωνίδιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εργασίες καθαρισμού στον Δαφνώνα, στο Λεωνίδιο, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πρόληψη κινδύνων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής σημασίας. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση φερτών υλικών, απορριμμάτων και βλάστησης, με στόχο την απρόσκοπτη ροή των υδάτων, την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και τη βελτίωση της

Παρουσία και στήριξη στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης ενόψει Πάσχα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης. Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος, μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος, σε ένα κλίμα

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιπλημμυρικά υδραυλικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ