Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος | ” Να μετατεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων”

Τη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το τέλος Σεπτεμβρίου ζητά, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το τέλος Σεπτεμβρίου ζητά, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της θέσης του ΟΕΕ να ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η τελευταία ημέρα του τέταρτου μήνα, μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της πλατφόρμας, με την έκδοση όλων των εγκυκλίων και οδηγιών από τις Φορολογικές Αρχές και με αντίστοιχη προσαρμογή των δόσεων, μέχρι τη λήξη του δημοσιονομικού έτους.

Ο κ. Κόλλιας τονίζει ότι η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου δεν είναι εφικτή, δεδομένου ότι:

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί από τα νομικά πρόσωπα το 60% των φορολογικές δηλώσεις (Ε3). Συνεπώς, σε 10 ημέρες είναι αδύνατον να υποβληθούν οι υπόλοιπες περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο αριθμός των Ε3 των τελευταίων ημερών πριν την εκπνοή της προθεσμίας είναι δύσκολες και με σωρεία προβλημάτων.

Τα Clawback (επιστροφές χρηματικών ποσών από φαρμακευτικές εταιρείες προς το δημόσιο) Β’ εξαμήνου του 2022 αναρτήθηκαν στις 6/7/2023.

Η μισθοδοσία της 4ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) αναρτήθηκε στις 30/6/2023.

Ο κωδικός 013 στο Ε3 ενημερώνεται αυτόματα από τις 6/7/2023 και έχει ενεργοποιηθεί η αφαίρεση του τέλους επιτηδεύματος από το έντυπο Ν από τις 17/7/2023.

Το τέλος επιτηδεύματος δεν υπολογίζεται σωστά στους αγρότες που έχουν και ΚΑΔ πώλησης προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Προστίθεται σε όλα τα παραπάνω και η υποβολή ΦΠΑ Β’ τριμήνου 2023 για τα απλογραφικά και του μήνα Ιουνίου 2023 για τα διπλογραφικά.

Η συμπλήρωση του εντύπου Ν για τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες του άρθρου 45 του Ν. 4172/2013 άνοιξε στις 20 Μαΐου 2023.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε ότι εκκρεμούν και δεν έχουν ακόμα υποβληθεί περίπου 1.500.000 Φορολογικές δηλώσεις Ε1 Φυσικών προσώπων.

Δεδομένου και ότι οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία δικαιούνται υποχρεωτικά, βάσει νόμου, άδεια εν μέσω θέρους, διευκρινίζεται ότι οι λογιστές – φοροτεχνικοί δεν ζητούν παρατάσεις, αλλά οι αυξημένες υποχρεώσεις που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία, απαιτούν από την

πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την ικανοποίηση του αιτήματός τους και τον σεβασμό στον επαγγελματικό κλάδο, που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα οικονομικά μέτρα του Πολιτείας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής.

{pdf=https://www.pna.gr/images/pdf/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%9F%CE%95%CE%95-20-7-2023.pdf?_t=1689843552|100%|800|native}

 

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141875

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυο αιώνες παράλληλης πορείας Σπάρτης – Αθήνας στη Β΄ Επιστημονική Ημερίδα Ιστορίας του Φορέα «Σπάρτη 2034»

Η ημερίδα του φορέα «Σπάρτη 2034» ανέδειξε την ιστορική εξέλιξη της Σπάρτης και της Αθήνας στα 200 χρόνια από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, μέσα από αρχειακά τεκμήρια, πολεοδομικά στοιχεία και μουσειακές αναφορές.

Εντοπίστηκε φυτεία με 505 δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Καλαμάτα -Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός

Αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία 505 δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Μεσσηνίας και συνέλαβαν 46χρονο, ενώ το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Πετράκος: Παλλαϊκό μέτωπο για μειώσεις σε καύσιμα, ρεύμα και τρόφιμα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ; Του Θανάση Πετράκου Ο κ. Μητσοτάκης είπε προχθές από το Λαύριο να μην ανησυχούμε για το δύσκολο χειμώνα διότι έχει «εφεδρείες». . Εμείς όμως…

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μανούσου Μανουσάκη στη Σελλασία

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μανούσου Μανουσάκη στη Σελλασία – Μιχάλης Βακαλόπουλος «Οι μεγάλοι δημιουργοί παραμένουν ζωντανοί μέσα από το έργο τους και μέσα στις καρδιές όλων μας» Με μια λιτή και μέσα σε κλίμα συγκίνησης…