Φορολογικές δηλώσεις – Μέχρι πότε πήραν παράταση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023 στις 15:00 παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι και η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου.

Φόρος εισοδήματος
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου 2023, μπορούν να κερδίσουν έκπτωση φόρου 3% από τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Πρόκειται για ένα μέτρο που προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και η οποία λειτουργεί ως κίνητρο για τους φορολογούμενους και αφορά στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το έτος χρήσης 2022, έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Εναλλακτικά, οι υπόχρεοι εξακολουθούν ακόμη να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις.

Όσον όφορά σε έχουν για πρώτη φορά εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πληρώσουν προκαταβολή φόρου μειωμένη κατά 50%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παροχή υπηρεσιών σίτισης των φιλοξενούμενων του Ξενώνα Υποδοχής-Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την «Παροχή υπηρεσιών σίτισης των φιλοξενούμενων του Ξενώνα Υποδοχής-Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας». Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (17/5/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 17 Μαΐου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Η στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση, αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες που...

H Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει διαχρονικά τον αθλητικό αυτό θεσμό και στους φετινούς αγώνες την Περιφέρειά μας εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Open βαθμολογούμενο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ε3 κατηγορίας U14

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου "Ο Σύθας" : Ολοκληρώθηκε σήμερα το Open βαθμολογούμενο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ε3 κατηγορίας U14 το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη μας το τριήμερο 11-13/05.Συγχαρητήρια στους νικητές-τριες!Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές και τους γονείς -  συνοδούς για τη μεγάλη συμμετοχή στο τουρνουά.Θερμές ευχαριστίες και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο