ΑΑΔΕ: Νέα ειδική εφαρμογή για την τακτοποίηση ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεών τους, καθώς και για τα ποσά τυχόν επιστροφών φόρων και καταβολών που εκκρεμούν προς πίστωση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 87 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, σε ρυθμίσεις με εκπρόθεσμες ανεξόφλητες δόσεις, που με βάση τις κείμενες διατάξεις συνεπάγονται την απώλειά τους, πιστώνονται όσες καταβολές έχουν γίνει ή θα γίνουν, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στις ρυθμίσεις αυτές πιστώνονται, επίσης, τυχόν εκκρεμείς επιστροφές φόρου.

Σε ψηφιακό αρχείο που δημιουργείται μέσω της εφαρμογής, αποτυπώνεται τόσο η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων δόσεων ρυθμίσεων και οι αντίστοιχες ταυτότητες ρυθμισμένων οφειλών, όσο και το τελικό οφειλόμενο ποσό, όπως διαμορφώνεται, αφού συνυπολογισθούν οι εκκρεμείς καταβολές, αποδόσεις και επιστροφές.

Η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής:

  • αποκλειστικά μέσω web banking. Δεν διατίθεται δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS ή κάρτας.
  • μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (άρθρο 87).

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης ή μερικής εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού, θα επέλθει απώλεια των ρυθμίσεων για το υπόλοιπο οφειλόμενο πόσο.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες> Ρυθμίσεις με ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με επιστροφές φόρων δεν συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις που έχουν ήδη απωλεσθεί με πράξη Προϊσταμένου ΔΟΥ.

Για τη διευκόλυνσή τους, η ΑΑΔΕ θα ειδοποιήσει μέσω mail και μηνυμάτων στη θυρίδα τους (και στο myAADEapp) τους 215.000 φορολογουμένους που έχουν ρυθμίσεις με ανεξόφλητες δόσεις, οι οποίες με βάση τις κείμενες διατάξεις συνεπάγονται την απώλειά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο